Annons

Pontus Frithiof öppnar restaurang på Tekniska museet

zoom I september slår portarna upp för Pontus Frithiofs nya restaurang: Tekniska by Pontus. Här är barnen huvudgäster och på menyn står bland annat köttbullar.
I september slår portarna upp för Pontus Frithiofs nya restaurang: Tekniska by Pontus. Här är barnen huvudgäster och på menyn står bland annat köttbullar.
NYHETER. Från fine dining till restaurang på MTR-tåg och Arlanda. Nu blir Tekniska Museet hem åt Pontus Frithiof senaste öppning. ”Att satsa på finkrog kräver enormt mycket arbete och det har jag inte tid till, framöver vill jag fokusera på min och gruppens utveckling, och publika enheter ser jag en heder i att förbättra”, säger han.
Annons

Pontus Frithiofs krogimperium växer, efter etableringar på MTR Express och förra året på Arlanda öppnar han i höst Pocket by Pontus i Arenastaden och ett nytt restaurangkoncept ersätter Pocket City.

 

Barnfamiljer är målgruppen

 

Och i september slår Tekniska by Pontus upp portarna på Tekniska museet.

 

 – Det är en rolig satsning jag gör tillsammans med Thomas Dahlstedt på Nordrest. Det som sticker ut är helheten, som bygger på hållbarhet. Vi kommer att ha en spännande meny och en del roliga tekniska innovationer. Men jag kan ju inte avslöja allt nu, säger Pontus Frithiof.

 

Tekniska museets huvudmålgrupp är barnfamiljer och det kommer att avspeglas i restaurangen.

 

– Vi anpassar oss självklart efter en ung målgrupp, men med ett hållbarhetsperspektiv och en medvetenhet som är högre än normalt. Det handlar om allt från korta väntetider till lagom varma tallrikar och att vi har personal som bemöter barn på deras nivå. Viktigt är också att förklara processen om hur mat blir till och hur vi sedan tar hand om avfallet.

 

Kan du nämna några rätter ur menyn? 

 

– Vi kommer att ha fantastiska kikärtsbullar, supergoda köttbullar och såklart några Pontus-klassiker, såsom vår räksmörgås med rökt majonnäs. 

 

Du har gått från finkrogsvärlden till mer publika enheter, hur kommer det sig?  

 

– Det är en medveten strategi. Jag har gjort finkrog och har fortfarande fantastiska möjligheter på Pontus Catering och Atelier 23. Men att satsa på finkrog kräver enormt mycket arbete och det har jag inte tid till, framöver vill jag fokusera på min och gruppens utveckling, och publika enheter ser jag en heder i att förbättra. Kan jag som krögare förbättra maten på tågen, på en flygplats och ett museum, så kommer det till större nytta för fler människor, säger Pontus Frithiof.