Annons

Han blir ny vd för Årets Kock

zoom Andreas Stenberg är ny vd för Årets Kock. Hans ambition är att tävlingen ska nå en internationell publik.
Andreas Stenberg är ny vd för Årets Kock. Hans ambition är att tävlingen ska nå en internationell publik.
NYHETER. Andreas Stenberg tar över vd-posten på Årets Kock och hans framgångsrecept kommer att bygga på det digitala: ”Nu gäller det att fortsätta utveckla Årets Kock och ta tävlingen vidare in i den digitala världen, det kommer att bli en viktig byggsten för att ge kockarna förutsättningar för framgång”, säger han.
Annons

Årets Kock har rekryterat Andreas Stenberg som ny vd. Han kommer senast från en roll som egenföretagare inom kommunikation och affärsutveckling, och som ägare av en e-handel. Innan dess har han varit vd för Baluba Event och haft ett flertal roller inom TV4.

 

Grattis, hur känns det här?

 

– Det är fantastiskt roligt, jag ser fram emot att komma igång efter semestern.

 

Vad fick dig att ta det här jobbet? 

 

– För mig är det ett riktigt drömjobb. Jag har nyligen flyttat tillbaka till Sverige från Schweiz och jag tyckte att det här var en spännande utmaning, både vad gäller att utveckla varumärket och själva tävlingen.

 

Vad kan du tillföra med din bakgrund?

 

– Jag tar med mig kunskap om att bygga koncept och hitta nya samarbetsformer mellan varumärket och andra företag. Och som egenföretagare inom e-handel kan jag mycket om den digitala världen, allt detta kommer jag att ha nytta av i min nya roll. Matlagning ligger mig också varmt om hjärtat.

 

Vad vill du göra med Årets Kock?

 

– Det finns mycket, Årets Kock är ett fantastiskt varumärke och jag ser stora möjligheter att utveckla det vidare. Men först måste jag sätta mig in i hur verksamheten och tävlingen fungerar och lära känna teamet. 

 

Har du följt de svenska kockarnas framgångar?

 

– Absolut, från Schweiz har jag sett tävlingarna och de svenska kockarna har varit otroligt framgångsrika. Nu gäller det att fortsätta utveckla Årets Kock och ta tävlingen vidare in i den digitala världen, det kommer att bli en viktig byggsten för att ge kockarna förutsättningar för framgång.

 

Hur vill du att tävlingen utvecklas framöver, vad ser du framför dig om fem, 10 år?

 

– Jag ser att Årets Kock har en ännu starkare position än i dag, att tävlingarna är en källa till inspiration, inte bara för kockar utan för allmänheten. Jag vill också att vi når ut bredare till en internationell publik.

 

Vilken blir din viktigaste uppgift i den utvecklingen?

 

– Min bakgrund inom affärsutveckling och inom att hitta nya samarbeten hoppas jag kommer att bli en viktig del av framgången. 

 

Vilka av dina egenskaper gör dig till en bra chef?

 

– Jag gillar att lyssna och ta till mig den erfarenhet som finns. Jag vet att jag inte har en bakgrund inom kockyrket och därför är det viktigt att ha respekt för den kunskapen. Som ledare är jag inte någon som tror att han kan allt.

 

Vilken förmåga önskar du att du får chans att utveckla mer?

 

– Just lyssnandet, för mig handlar det om att förstå kockarnas vardag och utmaningar bättre, på så sätt kan jag driva Årets Kock framåt. 

 

Vad gör du utanför jobbet?

 

– Jag har precis flyttat hem och nu handlar det om att få ordning på huset. På fritiden gillar jag att spendera tid med min fru och våra två barn, och vi lagar ofta mat tillsammans med vänner.

 

Vad ska du göra på semestern?

 

– I sommar åker jag till Ligurien i Italien, där ska jag njuta av fantastisk italiensk mat.