Trädgår'n växer så det knakar

  • Trägår'n Foto: Pressbild

    I maj nyöppnade restaurangen Trädgår'n för säsongen, med en ny restaurangdel, boulebanor och ett sydeuropeiskt nattklubbskoncept. Och med 6000 gäster per dag har man dubblat sin omsättning i juni jämfört med föregående år.

  • Trädgår'n 2 Foto: Pressbild

    En ny utomhusrestaurang och lounge har tillkommit, döpt till La Terasse. Den är utrustad med loungegrupper, himmelsängar och solsängar.

  • Trädgår'n 3 Foto: Pressbild

    "Det häftiga med restaurangen är storleken, den rymmer nästan 2000 gäster", säger vd Fredrik Tervaniemi.

  • Trädgår'n 4 Foto: Pressbild

    "Det är en succé med upp till 6000 gäster per dag", säger Fredrik Tervaniemi.

NYHETER. Trädgår'n i Göteborg har växtvärk. Omsättningen ökade med 30 procent mellan år 2015 och 2016 – och nu utvecklar man med en ny utomhusrestaurang med plats för 2000 gäster samt en nattklubb: ”Port du Soleil är vår största satsning hittills”, säger Fredrik Tervaniemi, vd för Rasta Kulturrestauranger.

Fredrik Tervaniemi.

Fredagen 19 maj nyöppnade den ikoniska restaurangen Trädgår'n i Göteborg, med en ny restaurangdel, boulebanor och ett sydeuropeiskt nattklubbskoncept. Och det har blivit ett framgångsrecept.

– Det är en succé med upp till 6000 gäster per dag. Vi har slagit rekord och dubblat vår omsättning i juni jämfört med föregående år, vilket känns oerhört kul, säger Fredrik Tervaniemi, vd för Rasta Kulturrestauranger.Artikeln fortsätter under annonsen

Finansiella muskler

Rasta Kulturrestauranger, där bland annat Dramatens restauranger, Skansens restauranger och Trädgår'n ingår, förvärvades av Rasta Group år 2015. Och under det första året ökade omsättningen i koncernen från 148 miljoner kronor till 199 miljoner kronor, varav Trädgår'n stod för en betydande del: från 38 miljoner kronor till 50 miljoner kronor. Och det har gett finansiella muskler till satsningen.

– Port du Soleil är vår största satsning hittills på Trädgår'n. Det är ESS Group som ligger bakom sommarklubbkonceptet och vi har renoverat upp hela anläggningen: i lokalerna har vi byggt miljöer med platåer och utrustat med ett nytt ljud- och ljussystem, säger Fredrik Tervaniemi.

En stor del av satsningen har gått till den nya restaurangen.

– Vi har byggt en utomhusrestaurang och lounge som vi döpt till La Terasse. Vi har utrustat med loungegrupper, himmelsängar och solsängar där gästerna kan äta ända fram till klockan tre på natten. Det häftiga med restaurangen är storleken, den rymmer nästan 2000 gäster.

Nytt matkoncept

Menyn är signerad Spice sushi, som sedan tidigare har restauranger i Göteborg.

– De håller en mycket hög kvalitet på sin sushi och har blivit en naturlig del av uteserveringen. Gästerna kan beställa allt från biffsallad till en 96-bitars sushi, men då får de vara riktigt hungriga.

Vilka vänder ni er till?

– Vår målgrupp är bred, på fredagar är det till exempel 35-åringar på afterwork och senare på kvällen drar nattklubben igång och då är gästerna 23-plus.

Varför är det viktigt att vidareutveckla restaurangen?

– Det finns såklart affärsmässiga skäl. Och efterfrågan förändras kontinuerligt, så det gäller att vara med på tåget. Trädgår'n har stor potential och med Port du Soleil kan vi börja matcha potentialen. Sedan ger satsningen ringar på vattnet för hela Göteborg, det är många turister som kommer hit och på så sätt bidrar vi till ökad konsumtion i staden. 

Fakta

Trädgår'n

Antal kvadratmeter: 2300 kvm inne och cirka 800 kvm ute.

Antal sittplatser: Cirka 600.

Antal anställda: Cirka 150 över sommaren.

Platschef: Albert Alexandersson.

Barchef: Niklas Madsen.

Restaurangchef: Alexander Alomar Olsson.

Hovmästare: Angelica Olsson.

Artiklar inom samma ämne

Från startsidan
Möten

Svenska Möten slår rekord

NYHETER. Allt fler väljer mer okonventionella mötesformer.

Annons
Vibeke Raddum

Hon ska ta First in i framtiden

KARRIÄR. Vibeke Raddum vill forma framtidens hotellupplevelser.
Phil's

Så ska kedjan Phil's Burger växa

NYHETER. Ger sig in i konkurrensen på trendkänsliga Söder.
Baljeu

Därför lämnar Baljeu Grönklittsgruppen

NYHETER. ”Vi har diskuterat olika linjer men inte varit oeniga”.
Sayan

Bommar igen Råkultur – det ska Sayan Isaksson göra nu

NYHETER. Stället som banade väg för Stockholms nya sushi-våg stänger.
Fanny Sturén

Så ska Svenska Brasserier satsa på hållbarhet

KARRIÄR. Fanny Sturén blir kedjans första hållbarhetschef.
Karlatornet

Nordic Choice öppnar i Nordens högsta byggnad

NYHETER. Petter Stordalen om supersatsningen: ”Ett unikt projekt”.
Surströmmingsskiva på Tennstopet 2017

Rusning i hundratals till krogens stinkande fest

NYHETER. Gäster kommer från hela världen för att äta surströmming här.
Kebnekaises topp

Allt fler svenskar semestrar i Sverige – Kebnekaise extra trendigt

NYHETER. 25% fler beräknas vilja bestiga Sveriges högsta berg i år.
Way Out West 2017

Nytt rekord för Way Out West

NYHETER. Gav ringar på vattnet för Göteborgs besöksnäring.
Jukka Turku, Elite Hotels 1

Han fick 3 nya arbetsplatser – i ett jobb

KARRIÄR. Jukka Turku blir hotelldirektör för flera Elite-hotell i Malmö.
Fiskeskola på Getnö Gård, Åsnen

Ny nationalpark – ett grönt lyft för Smålands turism

NYHETER. Öppnar 2018: "Liknar ingen annan nationalpark i landet".
Hotellrum

Bra sommarstart för hotellen – trots junivädret

NYHETER. Antal gästnätter ökade med 7,5 procent – flest var privatgäster.
Gothia Towers Osteria

Gothia Towers växer: Öppnar ny restaurang

NYHETER. Med hela 330 sittplatser ska mässan bredda sitt ätutbud.
Kent-turism i Eskilstuna

Kent-turism är Eskilstunas nya melodi

NYHETER. Lockar besökare från hela Sverige – vill resa minnesmärke.
Idre Fjäll 1

Idre går mot supertidig säsong: "Snörekord i oktober"

NYHETER. Ökad efterfrågan ligger bakom höstsatsningen.
Helena Ahldén 1

Går till nytt toppjobb på snabbväxande Pinchos

KARRIÄR. Helena Ahldén blir COO på kedjan som öppnar 16 ställen i år.
Sivans ost

Är det här Nordens bästa matdestination?

NYHETER. Det smakar bättre västerut – enligt Embla Food Awards.
The Steam 11

The Steam Hotel har öppnat: "Helt fullbokat"

NYHETER. Efter stor invigningsfest – bokningsläget över all förväntan.
Skallefteå Airport 1

Nytt trafikrekord på Skellefteå Airport: "Otroliga siffror"

NYHETER. Flyg-vd:n om dubblat resenärsantal – andra månaden i rad.
Lily Bollinger Award 2017

Sommelierer snurrar glasen för prestigetitel

NYHETER. De 3 tävlar om titeln ”Årets Lily Bollinger”.
Äldre

Glöm inte 40 plus: "Äldre är vip!"

NYHETER. Kim Walker värnar om vikten av åldersneutralitet.
Linda Christoffersson

På hennes jobb är det Vilda Västern varje dag

SOMMARINTERVJU. Hon är ny affärsområdeschef på High Chaparral.
Sissie Svärdström

Efter 45 år som servitris: ”Jag har världens bästa jobb!”

SOMMARINTERVJU. Sissie Svärdström: ”Ju krångligare gäst – desto roligare”.
Abba Björn Eva

Björn Ulvaeus: ”För att bli engagerad måste jag känna lust”

EVA MÖTER. ABBA-profilen om hur han tog steget in i besöksnäringen.
Cykel Skåne

Skåne tar hjälp av Australien – ska bli bättre på naturturism

NYHETER. Ska hjälpa besöksnäringen att skapa nya erbjudanden.
Charlotte Skott

Hon har lyft ett flygande samarbete över nationsgränserna

SOMMARINTERVJU. Charlotte Skott är Scandinavian Mountains ansikte utåt.
Sturehof, Stureplan 11.

Efter het debatt – nu har parterna setts i samtal om Stureplanerna

NYHETER. Krögare och fastighetsägare ska diskutera vidare.
Almedalsveckan 2017

Rekordbra siffror för Almedalsveckan – så här kan den växa

NYHETER. Inspiration Gotlands vd: "Varit fullbokat överallt i Visby".
 
Andreas Stenberg

Han blir ny vd för Årets Kock

NYHETER. Andreas Stenberg: ”Ett drömjobb!” 
Ronneby brunn puff

Smart drag för Ronneby Brunn

NYHETER. SM-mästerskap ska locka folk till hela Blekinge.
Petter

”Krogbranschen är en jäkla bra testpilot för unga”

EVA MÖTER. Artisten och krögaren Petter i samtal med Visitas Eva Östling.
Grönklitt snö

Mer vitt i Grönklitt

NYHETER. Säsongen ska förlängas med toppmodernt snösystem.
Björn Hotell

Ekonomen: ”Det blir en bra hotellsommar”

NYHETER. Visitas Björn Arnek spår bra business för besöksnäringen.
Pontus tekniska

Pontus Frithiof öppnar restaurang på Tekniska museet

NYHETER. Strategin: Går från fine dining till mer publika enheter.
Mingel Almedalen

Är det här Almedalsveckans coolaste mingel?

VIMMEL. Kolla in! De var där Visita bjöd in till sina årliga fest.
karma

Karma expanderar internationellt

NYHETER. Tar klivet ut från den svenska marknaden.
Eva Ledare

Eva Östling: "Kom igen politiker – smörj Sveriges jobbmotor!"

KOLUMN. Nära 40% av företagarna och anställda inom näringen utlandsfödda. 
sturep

Efter massiva protester: Stureplans framtid het fråga i Almedalen

ALMEDALEN. Krögaren PG Nilsson tar debatten med fastighetsägaren ADIA.
STF Hajka

STF uppmanar: Ta en dejt med naturen

ALMEDALEN. "Friluftsliv ses fortfarande som exkluderande."
kungsberget

Rekordår för skidbranschen: Kungsberget i topp

NYHETER. Såldes Skipass för hela 1,46 miljarder kronor. 
Novi

Så ska de här nya hotellägarna lyfta sin Almedalsvecka

ALMEDALEN. Shervin Razani och Bo Fuglsang köpte gamla Tott hotell förra året.
stipendiaterna

De vann Malin Söderströms stipendium

NYHETER. Fyra med chans att få tävla med Kocklandslaget.
almedalen

Almedalsveckan igång – men var tar "de vanliga" turisterna vägen?

ALMEDALEN. Turistchefen tipsar: Campa nära Visby eller sök hotell på andra delar av ön.
HKC

HKC Hotels storsatsar i Göteborg

NYHETER. Investering på över 500 miljoner kronor.
Stockholms skärgård 1

Fler svenskar väljer Sverige på semestern

NYHETER. ”Det ser ut att bli en rekordsommar igen”.
siljhammar2

Ny vd utsedd på Visita – börjar 1 januari

NYHETER. Jonas Siljhammar tar över efter Eva Östling. 
furuviksparken

Furuvik bygger havshotell och interaktiv spöktunnel

NYHETER. Gamla Spökborgen byggs om för 25 miljoner.
Höga Kusten 1

Höga Kusten utvecklas som besöksmål – ska skapa 800 nya jobb

NYHETER. Besöksnäringen viktig motor att nå målet med innan 2025.
Teleborgs slott

Slottet som blir hem åt tv-succén i sommar

NYHETER. Teleborgs slott landade ”Stjärnorna på Slottet”.
Erik Åreng

Norrländsk drinkexpert vann nordisk drinkkamp i Oslo

HALLÅ DÄR. Emil Åreng vill se barvärldens svar på Bocuse d’Or.
Stordalen gräsklippare

Stordalen klippte vägen till nya Quality i Linköping

NYHETER. Spektakulär entré när nya Ekoxen invigdes.
Bocuse d'Or Sverige kandidater 2017

De kockarna gör upp om Bocuse d'Or Sverige

NYHETER. Kan bli tight på mållinjen – 8 kockar i kamp om titeln.

Dokumentärfilm

Turister sökes för huvudroll i dokumentär om naturturism i norr

NYHETER. Arktisk livsstil på film ska locka holländare till norra Sverige.