Annons

Couet och Thureson intar Teatern i Stockholm

zoom Danyel Couet och Sebastian Thureson har jobbat ihop i åtta år. Foto: Pressbild
Danyel Couet och Sebastian Thureson har jobbat ihop i åtta år. Foto: Pressbild
NYHETER. I morgon fredag öppnar det nya lunchstället Maufacture i matgallerian Teatern på Södermalm i Stockholm. Bakom Manufacture står Danyel Couet och Sebastian Thureson.
Annons

Den röda tråden i matkoncept Manufacture, som invigs i morgon fredag, är att all mat serveras mellan bröd och äts med händerna.

–Manufacture blir ett dynamiskt kök där säsong, råvarutillgång och våra idéer formar menyn. Vårt mål är att hitta lustfyllda och överraskande smakkombinationer, säger krögarna och kockarna Danyel Couet och Sebastian Thureson i en kommentar.

Menyn ska förändras löpande och efter säsong. Tarte Flambée med gårdskyckling, lammfoccatia och sandwich ”boulette de boeuf” står på menyn under öppningsdagen.

Danyel Couet och Sebastian Thureson ligger bakom restaurangerna Allegrine och Bar Étable som öppnade 2018. Danyel Couet har tidigare startat restauranger såsom F12, Smak, Miss Voon, Vigårda och Publico. Sebastian Thureson kom på andraplats i Årets kock 2016 och har arbetat tillsammans med Danyel under åtta år.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...