Annons

First Camp satsar på husbilsuthyrning

zoom First Camp och Varbergs Husbilar lanserar tillsammans konceptet Rent a camper. Foto: First Camp
First Camp och Varbergs Husbilar lanserar tillsammans konceptet Rent a camper. Foto: First Camp
NYHETER. Campingkedjan First Camp lanserar landets första husbilsuthyrning på camping. ”Vi vill göra det enkelt för gästerna”, säger Unni Åström, vd, First Camp.
Annons

Husbilstrenden märks tydligt på de svenska campingarna och First Camp har därför under de senaste åren investerat miljontals kronor i att bygga husbilsplatser på sina destinationer. Nu tar campingkedjan ytterligare steg i husbilssatsningen och lanserar landets första husbilsuthyrning på camping.

Konceptet, som går under namnet Rent a camper, lanseras på prov under sommaren 2019 och kommer inledningsvis att erbjuda husbilar på First Camps campingplatser i Malmö och Varberg. Målet är att ha tio husbilar till uthyrning under 2019 och därefter expandera till campingkedjans samtliga destinationer med fler husbilar.

– Vi vill göra husbilssemestern tillgänglig för alla som tidigare inte hade lust eller råd att köpa en egen husbil. Det ligger dessutom i tiden att inte behöva samla på sig en massa grejer, det går bra att hyra, säger Unni Åström, vd, First Camp.

Satsningen sker i samarbete med Varbergs Husbilar som står för fordonen, medan First Camp förmedlar tjänsten, främst via sin hemsida.

– Det är viktigt för oss att vara först med det här som vi tror stenhårt på. Men det här är inledningsvis inte en kommersiell satsning för oss. Vi får ersättning för våra kostnader och vi behöver inte göra några investeringar, säger Unni Åström.

Det finns många företag som hyr ut husbilar. Vad är speciellt med Rent a camper?
– Vi är den första campingkedjan i Sverige med uthyrning. Konceptet gör det enkelt för gästerna eftersom vi samlar camping- och husbilsbokningen på samma ställe. Vi vill locka nya gäster till oss genom att visa att vi har hela lösningen., säger Unni Åström.

Vilken är målgruppen?
– Vi satsar på den svenska marknaden i första steget. Men vi vet att detta är jättestort i Tyskland.

Husbilarna går att hyra från och med den 2 juni. Priset för en fullt utrustad husbil kommer enligt First Camp att ligga på omkring 15 000 kronor per vecka under sommarsäsongen.

Charles Fjellsöy är vd för Varbergs Husbilar och initiativtagare till Rent a camper.

– Det finns inte jättemånga aktörer som hyr ut husbilar i Sverige idag och de som finns ligger främst i storstäder. Med Rent a camper tar vi husbilen närmare kunden, säger han.

Kan det bli aktuellt för er att samarbeta med andra campingplatser framöver?
– I dagsläget är det bara First Camp som gäller, säger Charles Fjellsöy.