Annons

Grand Hôtel i Mölle vill bygga ut med 50 rum

NYHETER. Ägarna till Grand Hôtel i Mölle vill dubblera antalet rum. Tanken är att möta efterfrågan från konferensgäster – och man har högtflygande planer: ”Om tre år hoppas jag att det här är ett nytt härligt hotell, med hundra rum och ett stort spa direkt vid havet”, säger David Mill, ägare.
Annons

Familjen Dahlberg har ägt Grand Hôtel i Mölle sedan 1963 och under flera decennier var det ett sommaröppet badhotell. På 1980-talet blev det ett året runt-hotell, med inriktning på konferensmarknaden. Med femtio rum stod man sig bra i konkurrensen, men nu behöver verksamheten växa.

 

– För att kunna leverera den produkt vi vill inom konferensvärlden de kommande tjugo åren behöver vi dubbla kapaciteten. Vi har 300 sittplatser i vår konferensavdelning, men bara 50 rum, det innebär en oerhörd potential. Vi kan locka både privata fester och konferensgäster, särskilt med läget – Mölle by the sea, säger David Mill, som äger hotellet tillsammans med frun Eva Dahlberg.

Modernisera Mölle

Innan något kan byggas ska en detaljplan tas fram för att kunna säkra viktiga kultur- och naturvärden i området.

 

– Det är viktigt att poängtera att det här är en boll som sakta börjar rulla. Inget är bestämt ännu, men vi har en bra dialog med kommunen. Den här detaljplanändringen har varit igång i tre år och det handlar om att modernisera byn, precis som de gjort i Båstad och Torekov.

 

Vad har ni för dröm-vision av hotellet?

 

– Om tre år hoppas jag att det här är ett nytt härligt hotell, med hundra rum och ett stort spa direkt vid havet. Det skulle vara fint att bli en del som lyfter hela destinationen.

 

David Mill berättar att det inte handlar om något traditionellt spa, utan om en rekreationsplats med behandlingsrum, en öppen eld och en pool. Inspirationen kommer från Indien.

 

– Vi har gjort research och kollat in ställen på plats i Indien, de skiljer sig från de i västvärlden genom att de fokuserar på mindfulness och joga, istället för tång, salt och ånga – det har vi inspirerats av.

Satsning på 70 miljoner kronor

Man tittar just nu på olika förslag vad gäller arkitekt för ombyggnationen. Och tanken är att jobbet ska ske i etapper, så att man inte ska behöva stänga under byggtiden.

 

Vad beräknas satsningen kosta?

 

– I sin helhet rör det sig om upp till 70 miljoner kronor. Vi jobbar på finansieringen nu, det handlar om eget kapital och om lån, och vi hoppas att näringslivet har intressen i det här.

 

Hur ser du på konkurrensbilden i Mölle?

 

– Konkurrensen i byn är liten, i dag är det bara två hotell och ett pensionat, för trettio år sedan var det tolv hotell. 

 

Vad skulle det betyda för Mölle som ort att få 50 extra rum?

 

– För byn som helhet skulle det ge nya arbetstillfällen och fler ställen skulle kunna förlänga sin säsong. Och det här kan skapa synergieffekter, titta bara på hur Båstad utvecklats när näringslivet har satsat, nu är orten levande året runt och så kan det bli för Mölle också, säger David Mill.