Annons

Guldgalans vinnare STF: ”Kvitto på att vi lyckas”

zoom Guldgalan är en hyllning till handlingskraften<br />
 och företagsamheten i Jämtland och Härjedalen. Foto: Göran Strand
Guldgalan är en hyllning till handlingskraften
och företagsamheten i Jämtland och Härjedalen.
Foto: Göran Strand
NYHETER. Årets upplaga av Guldgalan i Östersund utsåg vinnare i tio kategorier. En av dem var STF Jämtland Härjedalsfjällen, som tog hem pris för Årets Turismföretagare.
Annons

När årets upplaga av Guldgalan gick av stapeln igår var det med besked. Superstjärnorna Carola och Thomas Di leva var två av artisterna som stod för underhållningen när näringsliv och entreprenörskap i Jämtland- och Härjedalsregionen hyllades.

Bland ett knappt 40-tal nominerade personer och företag prisades under galan årets vinnare i tio kategorier.

– Guldgalan är en hyllning till handlingskraften och företagsamheten i Jämtland och Härjedalen. För de nominerade blir det förutom ett kvitto, en skjuts framåt både vad gäller marknadsföring men också att våga fortsätta satsa, säger Teres Gärdin, regionchef Visita Norrland.

Bland vinnarna fanns STF Jämtland Härjedalsfjällen, som tog hem priset i kategorin Årets Turismföretagare.

– Det här känns helt fantastiskt. Förutom att det självklart alltid är roligt att vinna så blir det ett kvitto på att det vi gör bidrar till rätt utveckling. Att det uppmärksammas ger oss också inom STF härlig energi att göra ännu mer, säger Niklas Winbom, Fjällchef och vice vd för STF.

I motiveringen står det att ni jobbar med ekonomisk och social hållbarhet som ledstjärnor. Kan du beskriva kort hur ni gör det konkret?

– Vi vill få flera att upptäcka fjällen och det lyckas vi med. Dock så är det en balans som vi är ödmjuka inför då fjället består av flera aktörer med olika intressen och där inte minst rennäringen påverkas negativt om nyttjandet inte sker på rätt sätt.

– Det handlar om att minska transporter, lyfta alternativa leder där trycket inte är lika högt, informera och kommunicera inför vistelsen på fjället, utbilda och sprida kunskap om hur vi tillsammans kan hjälpas åt. Att ha en lönsam verksamhet ger också förutsättningar att investera i förbättringar som ger ännu bättre hållbarhet.

Beskriv ditt engagemang för regionen och vad som driver dig i ditt arbete med SFT?

– Regionen är ett fantastiskt smörgåsbord med förutsättningar för upplevelser året om. Engagemanget blir därmed enkelt utifrån vårt uppdrag inom STF med att få flera att upptäcka Sverige, och det på ett hållbart sätt.

Vad betyder Guldgalan för näringslivet i regionen?

– Jag hade nog inte riktigt fattat helheten kring Guldgalan, men det är imponerande. Att samla alla på en gala med ett strålande program, artister och möjlighet till att knyta nya kontakter och utveckla företagande i regionen. Det finns garanterat andra regioner som tittar nyfiket.

Teres Gärdin tycker att det är särskilt roligt att få hylla så många av Visitas medlemmar under STFs flagga.

Hur skulle du beskriva entreprenörsandan i regionen?

– Med tanke på hur otroligt många som nomineras innan gallringen sker är underlaget för entreprenörer stort i länet. Jag tror platsen där vi befinner oss skapar en anda av eget driv, en anda av entreprenörskap finns nog mer utpräglat i de mindre städerna, säger Teres Gärdin.

E-faktura bidrar till en mer hållbar administration

E-faktura bidrar till en mer hållbar administration

För en hållbar hotell- och restaurangnäring måste vi ta ett större ansvar för vår administration och minska förbrukningen av papper, det menar Hogias Helene Enning, som dedikerat arbetar med systemstöd till företag inom...