Annons

Krogkoncern lanserar nytt menykoncept – för hundar

zoom På samtliga av Avenyfamiljens restauranger är hundar sedan länge välkomna, men nu vill de göra sina restauranger snäppet mer attraktiva för hundar – och hundägare.
På samtliga av Avenyfamiljens restauranger är hundar sedan länge välkomna, men nu vill de göra sina restauranger snäppet mer attraktiva för hundar – och hundägare.
NYHETER. Middag tillsammans med din jycke? Javisst! På Avenyfamiljens restauranger lanserar man nu speciella menyer för hundar.
Annons

Hos Avenyfamiljens restauranger i Göteborg kan du gå ut och äta middag tillsammans med din hund.

På den hundvänliga menyn finns tre rätter att välja mellan:  oxkött, torskfilé samt en lightvariant. Om man ska tro Tobias Hamberg, vice vd på Avenyfamiljen, så skiljer sig innerstadshundarna från de som kommer från landsbygden.

– Jag tror generellt att innerstadshundar är mer kräsna än utomsocknes, säger han.

Avenyfamiljen gjorde också en målgruppsbeskrivning av klientelet på respektive ställe som börjat med hundmenyer. Där restaurang Levantines fokus är Papillon, Taverna Avernas är Bichon Frise och Kafé Magasinets fokus är Fransk Bulldog.

– Det finns ingen direkt tanke utan det är bara en rolig grej, säger Tobias Hamberg.

Vilka rätter är hundarnas favorit?

– Oxköttet är en favorit. 

Serverar ni ekologisk hundmat?

– Hundmaten vi säljer idag är ekologiskt, oxköttet är svenskt och kommer från en gård utanför Karlskrona och torsken är grönlistad/MSC-märkt.

Funderar ni på att ta konceptet vidare?

– Samtliga rätter kommer från företaget Wonderboo som utvecklar konceptet och maten löpande. Idag har vi inne specialkost i form av Lightmat men finns en rad andra rätter i form av specialmat för valpar etc. 

Hur har responsen varit?

– Vi har haft en fantastisk positiv respons från andra gäster, hundägare och hundarna själva såklart.

Vad kommer en hundmåltid att kosta?

– Vi tar 50 kr per portion. 

Kommer hundarna ha speciella platser där de kommer att dinera?

– Hundarna äter maten på golvet. Än så länge har vi inga bord speciellt bord för hundar där dem kan gå utan sin husse och matte men det kanske är något för framtiden.

Slutligen, hur kom ni på den här idén?

– Vi har länge välkomnat hundar på våra restauranger och tycker det här är ett trevligt kontinentalt inslag i restaurangmiljön.

 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...