Annons

Marcus Samuelsson öppnar Red Rooster i London

zoom I trendiga London-stadsdelen Shoreditch finns numer Marcus Samuelssons restaurangkoncept Red Rooster som först öppnades i Harlem, New York.
I trendiga London-stadsdelen Shoreditch finns numer Marcus Samuelssons restaurangkoncept Red Rooster som först öppnades i Harlem, New York.
NYHETER. Samtidigt som Marcus Samuelsson utvecklar sina restauranger i samarbete med Clarion i Sverige så växer hans krogimperium utomlands. Nu öppnar han nytt i London.
Annons

Hyllade kocken Marcus Samuelsson har mycket på sin tallrik: Kitchen & Table-restaurangerna får ett nytt menykoncept där grönsakerna tar större plats och det byggs en stor stadsodling med växthus på Clarion Hotel Post i Göteborg. Och konceptet American Table byts ut mot ett nytt på Clarion Hotel Sign i Stockholm.

Starkt lokalt team

Nu har Samuelsson tagit restaurangkonceptet Red Rooster från Harlem, New York, till London. I slutet av maj öppnade Red Rooster Shoreditch på Michael Achenbaums hotell och medlemsklubb The Curtain.

– Det är väldigt spännande att nu öppna Red Rooster i Shoreditch och att vara en del av The Curtains community och Londons restaurangscen. Vi är ett mycket starkt, lokalt team på plats och jag känner mig väldigt stolt över att vara en del av ett projekt i ett område som kulturellt har många likheter med mitt hem i Harlem, säger Marcus Samuelsson i ett pressmeddelande.

Red Rooster Shoreditch rymmer 142 gäster i en öppen lokal. På menyn finns rätter med rötter i amerikansk comfort food och inslag av Marcus etiopiska och svenska ursprung. En ny taqueria, Tienda Roosteria, skapas även i anslutning till restaurangen.