Annons

Skara Sommarland miljonsatsar på lyxstugor

zoom
"Det går inte att jämföra de nya stugorna med de gamla", säger campingchef Anders Elfström på Skara Sommarland.
NYHETER. Skara Sommarland storsatsar inte bara på nya vattenattraktionen Snakepit i sommar. På campingen byggs tio premiumstugor för 6 miljoner kronor – den största campinginvesteringen på många år.
Annons

Skara Sommarland hakar på den heta campingtrenden med mer påkostat boende.

– Vi vill möta gästernas efterfrågan på den här typen av mer exklusiva stugor. De första gästerna ville boka innan stugorna ens var bokningsbara, säger Anders Elfström, chef för Sommarlands camping.

Specialgjorda stugor

De tio premiumstugorna är specialdesignade för Skara Sommarland och ska vara inflyttningsklara till säsongsöppningen 2 juni. Varje stuga är 35 kvadratmeter, har två separata sovrum, 6 +2 bäddar och ett allrum med kök. Gästerna kan även njuta av toalett och dusch i stugan samt en egen altan med kvällssol.

Campingen har cirka 60 000 gästnätter per år. Här ryms sedan tdigare 500 husvagnsplatser och 300 stugor. Men dessa stugor är betydligt mindre, 12 och 16 kvadratmeter, och av debetydligt enklare standard än de tio premiumstugorna.

– Det går inte att jämföra. De gamla stugorna består av ett enda rum och har varken toalett eller vatten inomhus, säger Anders Elfström.

Bra bokningsläge

Premiumstugorna är givetvis dyrare att hyra än de enkla, mindre stugorna. Ett prisexempel: Två nätter i mitten av augusti för en familj med två vuxna och två barn kostar 4 300 kronor för en premiumstuga. Motsvarande för en 16 kvadratmetersstuga kostar 2 500 kronor. Då ingår i båda fallen tvådagarskort inne på vattenlandet.

– Premiumstugorna bokar bra. Skara sommarland är egentligen en tvådagarspark, det finns så mycket uppleva. Därför känns det fantastiskt bra att kunna erbjuda ett nytt boendealternativ, säger Anders Elfström.

Campingen rustas också upp med en ny äventyrsgolf. Nio banor, var och en med två olika svårighetersgrader, och som inspirerats av Skara sommarlands många vattenattraktioner.

Men även inne på sommarlandet storsatsas det i år. Årets nyhet är vattenattraktionen Snakepit som kostat 10 miljoner kronor att bygga. Den beskrivs som ”en kittlande vattenrutschkana med tre separata banor som slingrar sig nedför berget i vattenparken.”

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...