Annons

Stark snösäsong för Riksgränsen  

zoom Riksgränsen rapporterar en mycket bra snösäsong. Foto: Riksgränsen
Riksgränsen rapporterar en mycket bra snösäsong. Foto: Riksgränsen
NYHETER. Aktivitet in i det sista, och ett mycket bra snöår, så sammanfattar Riksgränsens driftchef Lars Lindberg säsongen.
Annons

Medan vissa av de mer södra anläggningarna tidvis har tampats med för öga temperaturer och snöbrist, kan Riksgränsen med två veckor kvar till stängning, se tillbaka på en mycket snöstark säsong.

– Vi har haft väldigt gott om snö, nu är det 255 cm och har legat på 400. Det är inte rekord men det är ett mycket bra snöår, säger driftchef Lars Lindberg.

Hur har snöläget påverkat beläggningen?

– Maj är riktigt bra, samtidigt är vi den enda skidorten som har öppet ända till den 26 maj. För att sedan öppna för midsommarskidåkning. I övrigt har beläggningen varit bra, vi hade hundra procent under påskveckan, och även i övrigt bra, trots att vi hade en lift som har legat nere sedan i början av mars.

Det är två veckor kvar på säsongen för er, är det något folk nu?

– På veckodagarna är det ganska lite, men i förra veckan var det NM i extremåkning och till helgen har vi en stor snowboardtävling ”Banked slalom”, där man kör som i en rodelbana. Så aktiviteten är fortfarande hög på helgerna.

Hur mycket gynnas ni av att ni ligger så långt norr besöksmässigt?

– Vi har väldigt stora ytor men väldigt få liftar, och vi ligger väldigt långt bort. Så har du planerat att åka med bil så kanske vi ligger lite bortanför. Men däremot så märker vi ju av en fördel när det är snöbrist för då ökar trycket, och det har det delvis gjort i år.

Lars Lindberg avslutar:

– Riksgränsen är aldrig dålig och man kan alltid köra säsongen ut.

Med Besöksliv når du stjärnorna i restaurangbranschen

Med Besöksliv når du stjärnorna i restaurangbranschen

Besöksliv är tidningen och rekryteringskanalen för cheferna och ägarna på de över 7 100 hotell, restauranger, campingar och anläggningar som är medlemmar i Visita