Annons

Stordalens hotellutbildning till Göteborg och Lund

zoom Nu kan fler elever få tillgång till Petter Stordalens hotellutbildning. Foto: Pressbild
Nu kan fler elever få tillgång till Petter Stordalens hotellutbildning. Foto: Pressbild
NYHETER. Nordic Choice Hotels och Realgymnasiets expanderar sin hotellutbildning till Göteborg och Lund från och med nästa år.
Annons

För en dryg månad sedan meddelade Petter stordalen och Nordic Choice att man tar kompetensutvecklingen i egna händer och startar en lärlingsbaserad hotellutbildning med högskolebehörighet i Stockholm i samarbete med Realgymnasiet.

Fler än man ”vågat drömma om” ansökte till utbildningen, och redan då sa man att utbildningen, skulle kunna komma att expandera till andra svenska städer.

Så sker nu, med utbildningar som till hösten 2019 startar även i Göteborg och Lund.

– Besöksnäringen i Öresundsregionen och Göteborg växer för varje år och dessutom bygger vi flera nya hotell i dessa områden vilket gör att behovet av kompetens kommer att vara större än någonsin de närmaste åren, säger Ann Ekengren, med titeln vice president, People & Culture på Nordic Choice i en kommentar.

I utbildningen läser eleverna de teoretiska ämnena på Realgymnasiet i Lund eller Göteborg och gör sedan den praktiska delen av utbildningen på Quality Hotel View i Malmö eller Clarion Hotel Post i Göteborg.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...