Annons

Sayan Isaksson öppnar thaikrog i Berns: ”Allt annat än fine dining”

zoom Sayan Isakssons och Stureplansgruppens nya thairestaurang öppnar 2020. Foto: Pressbild
Sayan Isakssons och Stureplansgruppens nya thairestaurang öppnar 2020. Foto: Pressbild
NYHETER. Stjärnkocken Sayan Isaksson och Stureplansgruppen öppnar nytt i Berns lokaler 2020.
Annons

160 platser, thaimat från provinsen Isan, och ”allt annat än fine dining”, enligt en intervju med stjärnkocken Sayan Isaksson i DI. Det är receptet på den ännu namnlösa restaurang som han ska öppna – och som ska ersätta Berns Asiatiska – under 2020.

– Jag har en tydlig ambition med Berns och det är att skapa en riktigt kvalitativ thaikrog. Det ska vara livfullt och välkomnande i kombination med vällagad och smakrik mat. Det här är verkligen något jag ser fram emot att få presentera, säger Sayan Isaksson i en kommentar.

Sayan Isaksson, som sedan februari 2019 är en del av Stureplansgruppen, är en OS-belönad kock och stjärnkrögare. Han har under sin karriär hållit i två Nobelmiddagar och drivit flera framgångsrika krogar i Stockholm, däribland två stjärnkrogar.

– Sayan är en av de främsta krögarna vi har i Sverige så när vi bestämde oss för att förändra Berns Asiatiska var det självklart att samtalet skulle gå till honom. Med Sayan i köket kommer vi att lyfta klassiska Berns till nya nivåer, säger Vimal Kovac, vd Stureplansgruppen.

2018 stängde Sayan Isakssons restaurang Råkultur.

 

Sayans Isakssons tidigare restauranger:

Grundade Esperanto 2005 – Guide Michelin 2007

Grundade Råkultur 2009

Grundade Shibumi 2014

Grundade Imouto 2015 – Guide Michelin 2017

Håller stilen med återbrukade textilier

Håller stilen med återbrukade textilier

Till Granö Beckasin kommer människor från hela världen för att vara i naturen. Här är det hållbarhet in i minsta detalj som gäller. Från de återbrukade golven i hotellrummen till serveringspersonalens förkläden...