Annons

Sayan Isaksson öppnar thaikrog i Berns: ”Allt annat än fine dining”

zoom Sayan Isakssons och Stureplansgruppens nya thairestaurang öppnar 2020. Foto: Pressbild
Sayan Isakssons och Stureplansgruppens nya thairestaurang öppnar 2020. Foto: Pressbild
NYHETER. Stjärnkocken Sayan Isaksson och Stureplansgruppen öppnar nytt i Berns lokaler 2020.
Annons

160 platser, thaimat från provinsen Isan, och ”allt annat än fine dining”, enligt en intervju med stjärnkocken Sayan Isaksson i DI. Det är receptet på den ännu namnlösa restaurang som han ska öppna – och som ska ersätta Berns Asiatiska – under 2020.

– Jag har en tydlig ambition med Berns och det är att skapa en riktigt kvalitativ thaikrog. Det ska vara livfullt och välkomnande i kombination med vällagad och smakrik mat. Det här är verkligen något jag ser fram emot att få presentera, säger Sayan Isaksson i en kommentar.

Sayan Isaksson, som sedan februari 2019 är en del av Stureplansgruppen, är en OS-belönad kock och stjärnkrögare. Han har under sin karriär hållit i två Nobelmiddagar och drivit flera framgångsrika krogar i Stockholm, däribland två stjärnkrogar.

– Sayan är en av de främsta krögarna vi har i Sverige så när vi bestämde oss för att förändra Berns Asiatiska var det självklart att samtalet skulle gå till honom. Med Sayan i köket kommer vi att lyfta klassiska Berns till nya nivåer, säger Vimal Kovac, vd Stureplansgruppen.

2018 stängde Sayan Isakssons restaurang Råkultur.

 

Sayans Isakssons tidigare restauranger:

Grundade Esperanto 2005 – Guide Michelin 2007

Grundade Råkultur 2009

Grundade Shibumi 2014

Grundade Imouto 2015 – Guide Michelin 2017

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...