Bara någon vecka innan spelningarna fick Chewie’s Bar på Kungsholmen frågan om de kunde ordna en popup-restaurang för superstjärnan och hennes crew en av kvällarna. Baren, som öppnade för tre år sedan, är nischad mot naturviner och växtbaserad mat.
– Jag fick ett mejl som jag först trodde var en scam, skrattar Victor McCleary Olin som driver Chewie’s Bar tillsammans med sin fru Alli.
– Men jag ringde i alla fall upp honom och sa att vi löser det här. Vi föreslog vår Toast Skagen, Beau Gras, som är en vegansk version av foie gras som vi även haft under en catering på franska handelskammaren där den blev den stora snackisen, och slutligen en färskost på cashewnötter som serveras med hjortronsylt och marconamandlar. Det är lite kul för ett litet familjeägt och nischat ställe på Kungsholmen att bli utvalt av en världsartist på det här sättet, säger han.
Hur många tallrikar skulle serveras?
– 180, så det var den största catering vi gjort.
Hyllades av mamma Maggie
Även om Billie Eilish själv varit vegan under många år är det inte alla i hennes crew som väljer växtbaserat i vardagen.
– Då krävs det också att man presterar. Men vi fick jättebra respons och det var många som kom och tackade oss efteråt. Hennes mamma Maggie filmade oss när vi förberedde maten och berättade för kameran vad vi serverade. Hon skrev också till oss dagen efter och tackade för maten som hon tyckte var jättegod, berättar han och tillägger att de oftast serverar allätare.
– Många bor runt hörnet och vill bara äta någonting gott. Vi vill visa att det finns extremt god växtbaserad mat och många blir positivt överraskade.