Annons

Nyetableringar: Bastard Burgers, Pontus Group och Hernö Gin

zoom Hernö Gin öppnar ny bar i Göteborg i december. Emma Edfors, vd, till höger.
Hernö Gin öppnar ny bar i Göteborg i december. Emma Edfors, vd, till höger.
NYHETER. Gin till Göteborg, burgare till Kungsbacka och hälsosam mat till Stockholm. Här är några aktuella öppningar av nya restauranger runt om i landet.
Annons

Hernö Gin öppnar bar i Göteborg

Hernö Gin öppnar sin andra varumärkesbar, denna gång i centrala Göteborg i början december. Satsningen bygger vidare på konceptet från Stockholm, där baren blivit ett givet besöksmål för ginentusiaster. Den nya baren ska erbjuda cocktails, provningar och en upplevelse helt förankrad i Hernö Gins hantverk. Etableringen kompletterar också öppningen av Hernö Gin Hotell i Härnösand tidigare i år. 

Bastard Burgers expanderar till Kungsbacka

Hamburgerkedjan Bastard Burgers fortsätter att expandera och har öppnat en ny restaurang, denna gång i gallerian Kungsmässan i Kungsbacka. Den nya enheten får runt 40–50 sittplatser, uteservering och cirka 12 personer anställs i restaurangen.  

Pontus Group öppnar nytt i Arlandastad

Pontus Group etablerar en ny restaurang i Arlandastad, intill en av Sveriges största laddstationer för elbilar. Konceptet blir en modern mötesplats där gäster kan äta, arbeta eller koppla av. Fokus ligger på enkla, vällagade måltider, fika och take away. Satsningen sker i samarbete med Arlandastad Group och inredningsarkitekten Linn Gannås på Gaia Studio. Öppningen är planerad till första kvartalet 2026.

Ateljéns Pizza Slakthusområdet

Ateljéns Pizza öppnar i Slakthusområdet

Efter framgångarna med Matateljén i Hus 26 i Slakthushallarna i södra Stockholm, öppnar teamet bakom, Henrik Sauer, Anna Klyvare och Filip Sauer tillsammans med kökschefen Anton Olsson, Ateljéns Pizza i grannlokalen. Den nya restaurangen får plats för 120 gäster och erbjuder pizza, öl och vin i en avslappnad miljö med höga ambitioner. Satsningen fyller den sista lokalen i den populära matdestinationen tillsammans med aktörer som Solen, Bar Montan och Hosoi. Öppningen sker i mars 2026.

McDonald’s öppnar enhet nummer 200 och 201

Den 27 november öppnade McDonald’s sin 200:e restaurang i Sverige, i Westfield Mall of Scandinavia i Solna. Den nya restaurangen har 199 sittplatser och skapar omkring 60 jobb. Läget möter den höga efterfrågan på lättillgänglig mat i ett av landets mest besökta köpcentrum. Restaurangen är utformad för stora flöden och utrustad med 12 beställningskiosker.
Den 4 december öppnar även McDonald’s i Välsviken intill E18 i Karlstad. Det blir restaurang nummer 201 i Sverige och kedjan skapar i samband med det runt 50 nya arbetstillfällen. Restaurangen leds av Linnea Olsson, 21 år, som tidigare varit restaurangchef på McDonald’s Nobel i Karlstad. 

Jinx öppnar nytt i Göteborg

Jinx, som startade som food truck 2015, har öppnat sin största restaurang hittills i fastigheten Vi på hörnet i Göteborg. Lokalen är 300 kvm och blir ett viktigt tillskott i en fastighet med låg klimatpåverkan och återbruk i fokus. Satsningen ger Jinx möjlighet att ta sitt asiatiska streetfoodkoncept till nästa nivå med sittande gäster. Fastighetsägaren Alecta Fastigheter ser restaurangen som en central del av områdets utveckling. Jinx grundare fortsätter driva visionen om opretentiös och smakrik streetfood.

 

Body Buddy

BodyBuddy öppnar nytt i MOOD

I december öppnar BodyBuddy ett nytt hälsocafé i gallerian MOOD i centrala Stockholm. Restaurangen erbjuder bowls, sallader och nyttiga snacks. All mat är gluten- och laktosfri, sockerfri och gjord från grunden med noga utvalda ingredienser. Den nya enheten får även en ”boost bar” med shots och mocktails. Satsningen stärker MOOD:s profil som en destination för hälsa och välmående. Restaurangen blir 194 kvm stor och får 45 sittplatser.

Sally’s, ny cocktailbar på Sheraton i Stockholm

Den internationellt hyllade bartendern Bobby Hiddleston har öppnat cocktailbaren Sally’s på Sheraton Stockholm Hotel, tillsammans med head bartender Niklas Forslin. Baren inspireras av 1970-talets discoera och hämtar sitt namn från den ikoniska New York-klubben Sally’s på Sheraton 1969. Målet är att skapa en lekfull och elegant cocktaildestination där Sheratons historiska arv möter modern energi. Satsningen bygger på Hiddleston och Johansson-duons framgångsrecept från Swift Soho i London.

Raketrenoveringen – med fullt av gäster på hotellet

Raketrenoveringen – med fullt av gäster på hotellet

101 rum renoverade på mindre än ett kvartal - samtidigt som hotellet kryllade av gäster. Hur ror man ett sådant projekt i land? – Allt handlar om planering, säger Aram Mojarrad på Hotel Karlaplan i Stockholm.