Annons

”Comfort Hotel har en betydelse både i mitt privatliv och arbetsliv”

zoom Hotell Jazz i Borås nya vd Andrei Dinu är en riktig djurvän. Foto: Privat och Nordic. House Hotels
Hotell Jazz i Borås nya vd Andrei Dinu är en riktig djurvän. Foto: Privat och Nordic. House Hotels
KARRIÄR: För Andrei Dinu betyder hotellvärlden mer än bara jobb. Det var här han fick sin första praktik, träffade sin fru för första gången, räddade två hundar undan en brand och nu har blivit tillsatt som vd och hotelldirektör på Comfort Hotel Jazz i Borås.
Annons

Andrei Dinu visste redan som tonåring att han ville jobba inom hotellbranschen. På gymnasiet läste han Hotell och Restaurang och under sin första praktik var han på Quality Hotel i Växjö. Därefter tog karriären fart och Andrei har klättrat genom hotellens yrkestitlar.

– Det känns fantastiskt kul och spännande att hoppa in i en roll som innebär helhetsansvar, jag är ansvarig att utveckla hela hotellet nu. Min ambition är att positionera hotellet och Borås som destination tillsammans med vårt härliga team och näringslivet. Jag har varit med och byggt upp teamet så jag vet vad de går för, säger Andrei som jobbat på hotellet i nästan tio år.

Vad är viktigt för att du ska stanna kvar och trivas på en arbetsplats under så lång tid?

– För mig är det viktigt att alltid utvecklas och ha en god relation till de jag jobbar med. Det är också viktigt med transparens mellan kollegorna och att kunna ge och ta feedback oss emellan, det skapar en öppenhet som gör att man vågar säga till både om negativa och positiva saker man känner.

Öppenheten är något Andrei är noga att ta med sig i rollen som ledare, både inför sina medarbetare och hotellets gäster.

– Mitt jobb handlar inte bara om en fastighet, utan även om människor. Jag vill fortsätta att jobba nära övriga personalen och gästerna. Jag lägger stor vikt på mångfald och allas lika värde, det en plats för alla hos oss. Det ska vara roligt att komma hit.

För tre år sedan, blev Andrei en hjälte i Borås. När en brand uppstod i matbutiken i samma byggnad och brandlarmet gick fick Andrei en insikt om att kolla alla rum. Detta trots att det var mitt på dagen och de flesta av hotellgästerna redan var ute eller själva gått ut när brandlarmet sattes i gång.

I ett av rummen fanns två hundar. När Andrei såg hundarna fanns det ingen tvekan om vad som måste göras.

– Hundar är också våra gäster, vi gör ingen skillnad på två- eller fyrbenta gäster. De kunde inte ta sig ut på egen hand utan behövde min hjälp. Genast litade de på mig och följde med mig ut, utanför ledde de mig till en uteservering i närheten där deras husse och matte satt.

Mer än bara ett jobb

Andrei har spenderat nästan hela sitt yrkesliv inom hotellbranschen. Just kedjan Nordic Choice har blivit en betydelsefull del i hans liv. Det var inte bara där han fick sin första praktik som nu efter mycket arbete har utvecklats till den drömroll han har idag – utan det var även utanför ett Nordic Choice-hotell han träffade sin fru för första gången.

– Man kan säga att det var här i Borås min resa började. Det var både här jag fick ett jobb och här jag träffade min fru för första gången för tolv år sedan. Comfort Hotel har en betydelse både i mitt privatliv och arbetsliv. Jag kommer aldrig att glömma den här platsen

 

 

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...