Annons

Mathias Dahlgren intar matfestivalen Tugg

zoom Årets stora publikdragare blir Mathias Dahlgrens<br />
 pop-up-restaurang Södermalm by Mathias Dahlgren. Foto: Pressbild
Årets stora publikdragare blir Mathias Dahlgrens
pop-up-restaurang Södermalm by Mathias Dahlgren.
Foto: Pressbild
NYHETER. Förra årets matfestival Tugg på Teatern i Stockholm är tillbaka. Årets höjdpunkt är en pop up-restaurang där Mathias Dahlgren ska servera personliga tolkningar av sina snabbmatsfavoriter.
Annons

Teatern i köpcentret Ringen på Södermalm har utvecklats till ett av Stockholms populäraste snabbmatskluster. Nyligen utökades utbudet med Timbuktus falafelställe Malmø och den 3-6 oktober arrangeras matfestivalen Tugg för andra året i rad.

Under de fyra dagarna lockar Teatern med dryckesprovningar, gästspel av kända kockar som Olle T Cellton och Sayan Isaksson samt workshops med fokus på exempelvis fermenterat eller vertikal odling.

En nyhet för i år ett Chef’s Table där 24 personer får en höstinspirerad avsmakningsmeny med rätter från Teaterns olika kök tillsammans med utvalda naturviner.

Årets stora publikdragare lär dock bli Mathias Dahlgrens pop-up-restaurang Södermalm by Mathias Dahlgren. Där kommer han att servera personliga tolkningar av tre snabbmatsställen på Södermalm. På menyn står kolgrillat kött, en thairätt samt stekt strömming med mos och själv beskriver han det som ”en hyllning till Söders snabbmatspärlor”.

– Mathias Dahlgren är en av Sveriges mest kända kockar, genom att låta honom flytta in i Teatern gör vi det möjligt för fler att uppleva hans mat på ett smidigt och prisvärt sätt, säger Tina Landelius, kommunikationsansvarig på AMF Fastigheter som driver Ringen centrum. Detta passar väl in i Teaterns koncept och stärker syftet med matfestivalen, som är att befästa Teaterns roll som matdestination på Södermalm.

Vad är mer nytt för i år?

– Förra året pratade vi om mat och hade föreläsningar med olika experter. I år vill vi låta besökarna få uppleva mat och dryck i större utsträckning genom fler provsmakningar och workshops.

Hur många besökare hoppas ni på?

– Vi har inget uttalat mål kring antal besökare, men vår förhoppning är att fler utöver Teaterns befintliga gäster kommer och testar maten. Vi vill locka alla som uppskattar bra och prisvärd mat.