Annons

Ägarbytet klart – de tar över Sjömagasinet

NYHETER. En av Göteborgs mest kända krogar Sjömagasinet har fått ny ägare. Mats Sjölander som tidigare drev Blomstermåla på Särö, söder om Göteborg, tar över tillsammans med sommeliern Jennie Selin.
Annons

Ägarbytet har varit på gång sedan hösten 2019 men stoppades tillfälligt av att Blomstermålas köpare drog sig ur affären i början av pandemin.

Nu är affären till slut avgjord och från och med april finns alltså den nya duon Mats Sjölander och Jennie Selin på plats – på Sjömagasinet.

– Eftersom saker och ting, med tillstånd och så vidare, tar lite tid har jag nu varit ledig i sex månader och bidat min tid, jag har bland annat ägnat mig åt jakt och skytte. Men nu ser jag verkligen fram emot att dra igång, säger Mats Sjölander.

 Sjömagasinet är ju starkt förknippat med sin tidigare ägare Ulf Wagner, hur ska ni fylla hans skor?

– Jag tänker fortsätta gå i mina egna skor, det är mycket enklare än att försöka efterlikna någon annan.

 Hur kommer gästerna märka att du och Jennie tagit över?

– Vi kommer att driva krogen tillsammans och vara på plats varje dag. Vi vill att alla ska känna sig välkomna. Så framtoningen kommer att bli folklig. Bland annat kommer vi att satsa på enklare fisk-och skaldjursrätter av hög kvalité. Och servicen ska vara hög förstås.

 Hur resonerar du kring alla restriktioner som råder i branschen just nu?

– Jag oroas inte speciellt mycket av alkoholförbudet. Det är klart att jag hade föredragit en pandemi-fri start, och det är mycket möjligt att våren kommer att bli tråkig. Men det är ju lika för alla. Man får anpassa sig helt enkelt.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...