Annons

Anna Lallerstedt: ”Det var dags för mig att skapa något eget”

zoom Eriks Restaurangers satsning på Kungsholmen ska bli en kvarterskrog som<br />
kan locka gäster under hela dagen.
Eriks Restaurangers satsning på Kungsholmen ska bli en kvarterskrog som
kan locka gäster under hela dagen.
NYHETER. Med frukost, take away-lunch och en traditionell kvarterskrog, så ska Eriks Restauranger locka gäster till sin stora satsning på Kungsholmen. Det är deras första nya restaurang på 25 år: ”Det känns både spännande och lite läskigt”, säger Anna Lallerstedt.
Annons

I påsk slår portarna upp för Eriks Restaurangers storsatsning på Kungsholmen i Stockholm. Lokalen är på hela 460 kvadratmeter och ska rymma både en delibar och en traditionell restaurang. Tanken är att bli en kvarterskrog som kan locka gäster under hela dagen.

– Det här är det största vi gjort på väldigt länge så det känns både spännande och lite läskigt. Jag bor bara hundra meter ifrån och vet att det mest är hamburger- och pizzaställen i området, så det här är något som har saknats, säger krögaren Anna Lallerstedt.

Anna Lallerstedt har i flera år varit på jakt efter en lämplig restauranglokal. När SKB visade det nybyggda huset på Hantverkargatan, som ritats av Wingårdh Arkitektkontor, så föll bitarna på plats.

– Den här lokalen kändes helt rätt eftersom det är ett nybygge, nu har vi en unik möjlighet att själva vara med och påverka, säger hon.

”Gästerna kommer att känna igen sig”

Den äggformade lokalen ska delas upp i två, en delibar där gästerna kan äta frukost, beställa take away-lunch och ta ett glas i baren, samt en större restaurang med plats för hundra matgäster.

– Det blir en klassisk restaurang där vi ska göra det vi är bra på, vällagad och rustik mat. Gästerna kommer att känna igen sig från Gondolen och Bakfickan, mer vill jag inte avslöja om menyn.

Mer feminint än Bakfickan och Gondolen

Även om det är ett beprövat koncept så skiljer sig restaurangen från de två tidigare. Nu är det nämligen Anna själv som håller i trådarna efter att hennes pappa Erik Lallerstedt gått i pension.

– Det ska finnas en röd tråd mellan våra restauranger. Men detta är den första krogen vi öppnar sedan pappa gått i pension, och nu är det jag som sätter min prägel. Så det kanske blir mer feminint än på Bakfickan och Gondolen, lite mindre murrigt vad gäller färgsättning, till exempel. Vi har inte spikat inredningen ännu.

Bra klientel på Kungsholmen

Att det blev just Kungsholmen är ingen slump. Här finns en målgrupp som ofta går på krogen, både för frukost, lunch och middag.

– I området är medelinkomsten ganska hög och man är van vid att gå ut. Vår tanke med delibaren och restaurangen är att kunna locka gäster under hela dagen och flera dagar i veckan.

Det är en stor restaurang. Hur många behöver ni rekrytera?

– Upp till trettio personer och vi kommer att internrekrytera en del av nyckelpositionerna.

Vad investeringen kommer att landa på vill Anna Lallerstedt inte berätta. Men hennes mål är att bygga något som kan bli lika långlivat som Eriks Bakfickan och Eriks Gondolen.

– Jag kände starkt att det var dags för mig att skapa något eget. Det här är en långsiktig satsning, precis som Bakfickan och Gondolen som öppnade för trettio respektive tjugofem år sedan.