Annons

Andra gången gillt för Noors slott

zoom Sofia Hjärner och Stina Fredriksson driver Årets konferenshotell Noors Slott. Foto: Noors Slott
Sofia Hjärner och Stina Fredriksson driver Årets konferenshotell Noors Slott. Foto: Noors Slott
NYHETER. För andra året i rad kammar Noors Slott i Knivsta hem titeln Årets konferenshotell i SSQ Service Award där 30 anläggningar i Sverige var nominerade. 
Annons

– Det känns helt fantastiskt, och det roligaste är att det är våra gäster som skriver om oss på olika ratingsajter, vi bibehåller standarden. Man kan inte leva på gamla meriter, säger en av ägarna och tillika vd, Sofia Hjärner.

Tidningarna Affärsresenären och Kick Off ligger bakom nomineringarna, och under ett år följet SSQ de nominerade anläggningarna för att utvärdera service och bemötande.

Vad gör ni på Noors Slott som gästerna tycker är så bra?

– Vi vågar möta gästen där gästen vill bli mött och anpassar oss till dennes behov. Service är att ha fingertoppskänsla, de ska känna att de får vara ifred i avskildhet, men vi ska finnas när de behöver oss. Det gäller att hitta den balansen, att vara lite musikalisk.

Med 15 minuter till Arlanda är gästerna både svenska och internationella. Men med endast 25 rum, blir det oftast mindre, intimare grupper, ofta bestående av ledningsgrupper på företag, kommuner och landsting.

Är en utmärkelse som Årets konferenshotell något som konkret gynnar affärerna?

– Ja det skulle jag säga, det är glada tillrop och våra kunder läser ju om det, så det är väldigt fint att få publicitet. Framför allt gör det att man får en extra skjuts och vill göra ännu mer, säger Sofia Hjärner.

Många verkar satsa mer på konferens, nya som befintliga aktörer. Hur ser du på det?

– Det finns väldigt många anläggningar i det här området, runt Stockholm så det är väldigt tuff konkurrens. Men är ganska bra konjunktur i branschen även framöver framför oss, så jag förstår att många från privatsidan satsar p konferens.

Vad styr konjunkturen i er bransch?

– Många företag går bra och då passar man på att utbilda och lägga möten externt. Vi ser ett jättebra år, vi tror på 2018 stenhårt, både privat och konferens.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...