Annons

Artilleristallarna ska förändra gångstråket i Göteborg

zoom Än finns ingen tydlig idé om hur restaurangen i den K-märkta<br />
 byggnaden ska se ut, säger Bengt Linde (th). Foto: Götaplatsgruppen
Än finns ingen tydlig idé om hur restaurangen i den K-märkta
byggnaden ska se ut, säger Bengt Linde (th).
Foto: Götaplatsgruppen
NYHETER. En ny mötesplats för Göteborgs matälskare som förändrar hur vi rör oss i staden, det vill Götaplatsgruppen skapa med sin nya satsning i Artilleristallarna.
Annons

Anrika Artilleristallarna i Göteborg har agerat stall, verkstad och garage. Nu ska lokalen bli en restaurang som kommer att skapa 50 nya jobb. Götaplatsgruppen driver TOSO, SK Mat och Människor, Mr P, Bar Himmel och At Park i Göteborg. Nu ska ännu en restaurang adderas till den stjärnspäckade listan.

– Vi är väldigt nyfikna på vad vi kan skapa i den här lokalen som redan i sig är en riktig snackis. Personligen tycker jag att Magasinsgatan är Göteborgs charmigaste kvarter, här finns en spännande dynamik med små oväntade näringsidkare och kaféer, säger Bengt Linde, vd för Götaplatsgruppen.

Samlar inspiration utomlands

Än finns ingen tydlig vision om hur restaurangen i den K-märkta byggnaden ska se ut eller vad konceptet ska vara. Därför beger sig ledningen nu ut på en inspirationsresa där man ska besöka krogar både i Europa och USA.

– Vi ska samla inspiration och detaljer som kan kicka i gång den kreativa processen. Vi har satt ett datum när restaurangen ska öppna, 24 september 2020, och vill därför komma i gång med arbetet direkt, säger Bengt Linde.

Lokalerna ska förvaltas väl

Viktigt enligt Bengt Linde är att lokalen uppförd 1835 får komma till sin rätt. Renoveringen sker i nära samråd med hyresvärden Wallenstam och stadsantikvariatet för att allt ska gå korrekt till. De 1200 kvadratmetrarna ska utnyttjas på ett sätt som inte känns påtvingat eller onaturligt.

– Det kommer bli en luftig grej detta, gud förbjude att vi överbygger lokalen.

Möjlighet att köpa med sig råvarorna hem

En plan för Artilleristallarna som uppkommit redan innan inspirationsresan är att gästerna ska kunna köpa råvarorna som maten innehåller direkt på plats. Som att plocka ur kockens eget skafferi, förklarar Bengt Linde.

Med en anrik lokal och ett koncept som både känns modernt och passar in i miljön tror Bengt Linde att Artilleristallarna kan förändra Göteborgs gångstråk.

– Jag tror att Magasinsgatan kan bli en gata dit människor naturligt går, för här finns potential och en unik känsla. Vår nya restaurang kommer bidra till att skapa en mötesplats med ett härligt flöde av människor.