Annons

”Avenyn ska bli mer levande än någonsin”

zoom Alexander Clarensius öppnar restaurang på Avenyn.  Foto: Privat/Colourbox
Alexander Clarensius öppnar restaurang på Avenyn. Foto: Privat/Colourbox
NYHETER. När pandemin är över ska Bellorahuset gunga och pulsera från morgon till kväll. Det lovar Alexander Clarensius, en av hjärnorna bakom flera av stans klubbverksamheter – och restaurang Cheri-Lee, som nu öppnar i gamla Brasserie Lipps lokal, i anslutning till nattklubben 8ight. 
Annons

Trots utmaningarna för restaurang-Sverige hade Alexander, vd för Shuffle Group, aldrig en tanke på att skjuta fram restaurangens öppningsdatum. I stället ser han positivt på framtiden och menar att pandemin ju ”inte kan pågå för evigt”.

– Nu blir det småskaligt till att börja med och vi förhåller oss till restriktionerna. När vi bestämde oss för att öppna restaurang i anslutning till 8ight planerade vi förstås för något annat. Då tänkte vi att man kommer hit för lunch och blir kvar i huset tills nattklubben stänger på morgonen. Nu får helhetskonceptet vänta tills pandemin är över. Samtidigt är vi beredda att ge full leverans efter de förutsättningarna vi har nu.

Förutom den just nu stängda nattklubben ligger hotell Bellora samt takbaren Cielo i fastigheten. Tillsammans med restaurangen blir huset nu en unik samlingsplats som erbjuder allt under samma tak, menar Alexander Clarensius.

– Det blir en integrerad gästupplevelse, idéen bygger på att alla göteborgare ska kunna samlas här och ha kul, fortsätter Alexander som även driver Port Du Soleil, Excet och Peacock Dinner Club tillsammans med Ess Group.

Men hade det ändå inte varit bättre att vänta med att öppna restaurangen med tanke på alla restriktioner? 

– Läget är ju ovisst såklart men samtidigt står restaurangen klar och det känns bättre att öppna nu än att inte göra det.

Ombyggnationen och färdigställandet av Cheri-Lee har pågått i 3 månader och investeringen som görs tillsammans med ESS Group uppgår till över 10 miljoner kronor.