Annons

Besöksnäringen sörjer Anders Nissen

zoom Pia Djupmark, vd Grand Hôtel, och Jens Mathiesen, koncernchef Scandic, <br />
sörjer branschkollegan Anders Nissen som gick bort i veckan.  Foto: Besöksliv/Grand Hôtel/Scandic
Pia Djupmark, vd Grand Hôtel, och Jens Mathiesen, koncernchef Scandic,
sörjer branschkollegan Anders Nissen som gick bort i veckan.
Foto: Besöksliv/Grand Hôtel/Scandic
NYHETER. Varm, engagerad och beredd att ta tuffa diskussioner. Kollegor i besöksnäringen minns Pandox vd Anders Nissen och hans betydelse för en hel bransch.
Annons

I veckan kom beskedet om att en stark profil i besöksnäringen gått bort. Anders Nissen har lett Pandox sedan starten 1995 och utvecklat företaget till Sverige största och ett av Europas ledande hotellfastighetsbolag.

Många i branschen sörjer honom. Här är några röster:


Susanne Andersson, vd Visit Sweden:

– Jag minns honom som den fina härligt glada person han var och då sticker den kvällen 2016 särskilt ut när han fick Visitas Hall of Fame pris och glädjen över att blivit utvald till det fantastiskt fina priset som företrädare för den delen av branschen som han företrädde. För besöksnäringen har han betytt otroligt mycket genom att han under mer än 20 års tid verkligen slet och verkade för att den delen han företrädde, fastighetssidan, och hotelloperatörerna skulle börja prata samma språk och kunna bli lönsamma genom varandra.


Mattias Banker, delägare Parks and Resorts:

– Enklast att beskriva Anders är med två ord: varmt engagerad. Anders var alltid nära, alltid ifrågasättande och alltid snabb till beslut. Utöver det så var han en nära vän. Till typ alla han träffade. Han tog sig verkligen tid att förstå personer, företag och verksamheter. Det kommer att ta lång tid att förstå att han inte är med oss längre.


Pia Djupmark, vd Grand Hôtel:

– Jag minns Anders som den  positiva, varma och engagerade skåning som han var. Hans passion för livet, familjen, lagidrotten och sitt arbete gjorde att han aldrig förlorade sin nyfikenhet och därför alltid var aktuell.  Vi har haft många roliga och intressanta diskussioner genom åren och han fanns bara ett telefonsamtal bort om så behövdes. Han lämnade jorden alldeles för tidigt och mina tankar går till hans familj och alla hans kollegor.

– Anders var en stark profil och förebild för många genom sitt engagemang, kunskap och vilja att utveckla både sig själv och andra. Han var en varmt och generös person som visade upp ett värdskap som få andra genom att årligen bjuda in besöksnäringen till Pandox Hotellmarknadsdagar. Med stor glädje och engagemang tog han ett ansvar för att dela kunskap, skapa nyfikenhet och diskussioner, samtidigt som han skapade ett naturligt forum för nätverkande som i slutändan gynnade alla. Hans intresse och passion för människor visade sig på många sätt. Hans stolthet och genuina glädje varje gång han fick tillfälle att presentera och tacka sina kollegor, gäster och ägare visar på ett mycket starkt och förtroendegivande ledarskap. Det tror jag vi alla tar med oss vidare.


Jens Mathiesen, koncernchef Scandic:

– Det var med chock och bestörtning som jag mottog det sorgliga beskedet om Anders bortgång. Han var inte bara en branschkollega utan även en god vän och med sitt driv, kunskap och mod har han betytt enormt mycket för hela hotellindustrin. Under de år vi känt varandra har vi haft många tuffa diskussioner men även mycket goda samarbeten och jag har en oerhörd respekt för hans person och gärning. Han lämnar ett tomrum i branschen och mina tankar går till hans familj, vänner och kollegor på Pandox.