Annons

Bra start i Yrkes-VM: Flera topprestationer

NYHETER. Två tävlingsdagar är avklarade och ytterligare två väntar de 27 svenska deltagarna i Yrkes-VM i Abu Dhabi. Fajten om medaljerna pågår för fullt och många har presterat på topp, inte minst servitrisen Sofie Langkjaer och kocken Gustav Leonhardt. 
Annons

Konkurrensen är knivskarp i det som anses vara en av världens största tävlingar med 1 300 tävlande ungdomar under 23 år, från 58 länder. Tävlingsmomenten i sig är utmanande och förhållanden tuffa i ett land där inte minst samtliga råvaror till kocktävlingen måste importeras.

– Det är många nerver som varit i omlopp de senaste dagarna men alla har hanterat förseningar i programmet och andra störningsmoment utmärkt, säger Visitas Kersti Wittén på plats i Abu Dhabi.

Hur har det gått hittills?

– Jag är mycket imponerad över allas prestationer. Gustavs första tävlingsdag var i världsklass och Sofie var mycket nöjd efter sitt fine dining-moment. Ett tävlingsmoment som blev väldigt annorlunda med tanke på att alkohol är förbjudet i Abu Dhabi. Bland annat fick hon gå in i ett separat rum för att flambera. 

Stämningen på topp

I den svenska delegationen finns utöver de tävlande och organisationen runt omkring även en hejaklack med föräldrar, liksom representanter från Svenskt Näringsliv och LO samt från regeringen.

– Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström är här och kommer att bli serverad under tisdagens tävlingsmoment, dock inte av Sofie, berättar Kersti Wittén som tror att målsättningen om många medaljer lär infrias.

– Det är ett starkt motstånd i samtliga grenar, men alla i laget är fokuserade och stämningen på topp.