Annons

Branäs laddar inför rekordöppning

zoom 26 av 33 backar i Branäs planeras att öppna, vilket är ett nytt rekord för en öppningshelg, säger Branäsgruppens tekniska chef Anton Renström.
26 av 33 backar i Branäs planeras att öppna, vilket är ett nytt rekord för en öppningshelg, säger Branäsgruppens tekniska chef Anton Renström.
NYHETER. Sveriges sydligaste skidort öppnar fler backar än någonsin under helgens säsongspremiär. ”Vi ligger 20 procent över tidigare rekord”, säger Branäsgruppens tekniska chef Anton Renström.
Annons

Nu på fredag öppnar Branäsgruppen sina skidanläggningar i både Branäs utanför Karlstad och i Kungsberget i höjd med Gävle. Den ihållande kylan har bidragit till att det finns ovanligt gott om snö och 26 av 33 backar i Branäs planeras att öppna, vilket är ett nytt rekord för en öppningshelg.

Vilket är tidigare års rekord i antal öppnade backar vid säsongspremiären?

– Beroende på att vi hela tiden introducerar nya nedfarter är det svårt att säga vad det tidigare rekordet är, det blir inte jämförbart i antalet backar. Men räknar vi färdig åkyta så ligger vi lite mer än 20 procent över vad vi tidigare räknat som rekord, säger Branäsgruppens tekniska chef Anton Renström till Besöksliv.

Bokningsläget inför kommande säsong ser lovande ut, i Branäs har det inför premiären gått upp 20 procent mot förra året och trycket från danska gäster har mer än fördubblats mot förra säsongen.

Fullbokade bussar

I Kungsberget har bokningarna ökat med 13 procent jämfört med förra året. Redan för tre veckor sedan fullbokades de populära bussturerna mellan Stockholm och Kungsberget och extrabussar har satts in för att möta den ökade efterfrågan.

Anton Renström konstaterar att det förstås är väldigt betydelsefullt för skidanläggningarna att ha en så god tillgång till snö inför säsongsöppningen.

– Det gör att vi redan från start kan erbjuda alla gäster en riktigt bra produkt. Vi kommer till exempel att öppna våra parker i både Branäs och Kungsberget till premiärerna den 15 december.

Kommer ni att jobba annorlunda planerings- och teknikmässigt under denna säsong, på grund av den rika snömängden?

Målet är att varje säsong öppna upp så mycket som möjligt inför premiären. Det innebär inte bara att gästerna får en bra upplevelse utan också att vi hinner sätta alla detaljer på ett bättre sätt, säger Anton Renström och fortsätter:

– En stor direkt fördel är att vi kan preparera backar dygnet runt. När vi väl har öppnat upp anläggningen blir vi begränsade av att vi har gäster i systemet, vilket gör att vi behöver tänka till en extra gång gällande preparering dagtid.

Läs även om Branäsgruppens nya pulkabackar Stiga Snowracerland.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...