Annons

Breddad kompetens i Stellagalans jurygrupper

zoom Anette Rosvall, talesperson Stellagalan, framhåller vikten av olika erfarenheter i jurygrupperna. Foto: Linda Prieditis och Pixabay
Anette Rosvall, talesperson Stellagalan, framhåller vikten av olika erfarenheter i jurygrupperna. Foto: Linda Prieditis och Pixabay
NYHETER. I dag presenterar Stellagalan jurymedlemmarna i tävlingens nio olika grenar. ”Vi vill inte bara ha med de som kan allt om själva hantverket, utan även plocka in de som har erfarenhet av andra aspekter”, säger Anette Rosvall, talesperson Stellagalan.
Annons

– Vi är så sjukt stolta över den fantastiska kompetensen vi hittar, det dyker bara upp fler och fler i hela Sverige, utöver de som nomineras i tävlingen. Jag får rysningar på benen för att jag är så stolt, säger Anette Rosvall, talesperson Stellagalan.

Hur har ni prioriterat när ni valt ut jurygrupperna?

– Dels att det ska kvinnor förstås, dels att vi vill ha en bredd både åldersmässigt och geografiskt. Jurymedlemmarna kommer från Kiruna till Malmö vilket ger tävlingen ett bra spridning. Sedan vill vi inte bara ha med de som kan allt om själva hantverket, utan även plocka in de som har en god kunskap och erfarenhet av vad som utmärker till exempel en bra bartender, ur andra aspekter.

Kan du lyfta fram någon jurymedlem som tillför den aspekten?

– Jag tycker att Ellinor Falkman som sitter i juryn för Stellabartender, är en otroligt duktig jurymedlem. Hon kommer från en bartendersläkt och är välbekant med yrket, men ser vikten av storytelling bakom drinkarna i och med att hon själv är retorikexpert.

Anette Rosvall sitter själv med i juryn för Stellakonditor och framhåller att den typen av erfarenhet är en av de viktigaste aspekterna som hon själv tillför i juryarbetet.

– Får jag en bra historia serverad är jag såld. Och jag tror att det här är en viktig insikt när man ser till andra tävlingar där de har svårt att få fram kvinnor till jurygrupperna. Man behöver inte kunna allt om hur man gör en perfekt negroni för att kunna sitta i en bartenderjury, det finns annan erfarenhet man kan ta in som väger minst lika tungt.