Annons

Clarion Post bygger ut – och vd Sara Lake byter jobb

zoom Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
NYHETER. Mitt i brinnande coronapandemi bygger Clarion Post i Göteborg ut med 40 rum. Det betyder att hotellet kan stoltsera med 540 rum - som kommer att fyllas först på sikt. ”Utbyggnaden var planerad sedan innan krisen”, säger avgående vd Sara Lake.
Annons

Under en pressträff på fredagsmorgonen presenterade vd och hotelldirektör Sara Lake tillsammans med Nordic Choices grundare Petter Stordalen den nya enhet med 40 rum som just har byggts klart på taket på Clarion Hotel Post i Göteborg. För att korta ned byggtiden har man lyft in färdigbyggda rum som har monterats på plats.

–Förutom att bygga fler hotellrum så förenklar det även flöden i byggnaden genom att vi förbinder framsidan med baksidan på alla våningsplan. Det blir bättre för både gäster och personal att röra sig i huset, säger hon.

 Genom tillbyggnaden kommer vi även att kunna använda vissa ytor mer exklusivt för konfernser och möten. Något som har efterfrågats under lång tid.

Vad betyder 40 nya rum affärsmässigt, just nu blir det ytterligare rum som står tomma?

–Vi hade redan satt igång med projektet innan pandemin bröt ut och vi ser långsiktigt på denna investering. Oavsett tid så är det 40 fantastiskt fina rum som nu finns tillgängliga för våra gäster.

Enligt Sara Lake ser hösten något bättre ut än våren för Nordic Choice-hotellet vid Göteborgs centralstation.

–Beläggningen ligger just nu på mellan 40 och 50 procent, men vi tror och hoppas att det bokar på mer under hösten. Det är utmanande att ge prognoser då bokningarna sker med kort framförhållning. Beläggningen är bäst på helgerna men vi har sett en försiktig ökning även på veckodagarna i oktober.

Vad ser ni framför er efter årsskiftet, vad är era förhoppningar?

– Nu i höst märker vi av en positiv ökning på konferenssidan när det gäller möten för 5-20 personer. År 2021 kommer förmodligen i stort att likna hösten 2020.

Tittar man lite längre fram runt 2022-2023 så har vi förhoppningsvis ett vaccin som kommer att göra skillnad för att fler större möten genomförs och att restriktionerna vi förhåller oss till just nu lättas. Det läget längtar vi till!

Samtidigt betonar Sara Lake att pandemin inte bromsar Nordic Choice inplanerade investeringar i nya hotell. Quality Hotel The Weaver i Mölndal, som är koncernens största satsning i Göteborg sedan Post, öppnar i mars 2021 som planerat. Vd och hotelldirektör blir hon själv, och lämnar därmed Post.

–Det känns fantastiskt spännande att få förmånen att öppna ett nytt hotell. Det är ingen självklarhet i dessa tider så jag är oerhört glad och ödmjuk inför det här uppdraget.

Hur ser du just på att det råder så stor osäkerhet när du ska lansera ett helt nytt hotell?

–Det är mindre resande och såklart en oro i samhället, men behovet av att mötas och att uppleva saker tillsammans med andra har nog aldrig varit större. Det har vi som hotell möjlighet att erbjuda på ett ansvarsfullt sätt. Jag ser med tillförsikt framåt.

 Vad blir viktigast/största fokus i ditt nya uppdrag?

 –Det är såklart viktigt att få en riktigt fin start. Det finns en härlig förankring av historia i det fantastiska området kring Krokslätts fabriker och ett stort lokalt intresse för hotellet som vi självklart ska ta vara på. Jag hoppas på många lokala besökare och ambassadörer som är med och sprider ordet om Quality Hotel The Weaver framöver.

The Weaver får 369 rum och en konferensavdelning med möjlighet att ta emot upp till 500 gäster samt bar och restaurang.

–Det är väldigt roligt att dels att få lära mig ytterligare ett varumärke i kedjan och att få bygga upp en helt ny organisation. Jag ska förstås även jobba med att positionera hotellet på marknaden i en tuff tid, vilket är en utmaning i sig.

Sara Lake slutar på Clarion Post vid årsskiftet.