Annons

Compass Group öppnar restaurang med fokus på det lokala

zoom
NYHETER. Compass Group och Härryda kommun samarbetar i nytt restaurangkoncept med fokus på det lokala.
Annons

Compass Group har tecknat avtal med Härryda kommun om att ta över restaurangverksamheten på Råda Säteri i Mölnlycke, Göteborg. Restaurangen Lokal kommer, precis som namnet antyder, att fokusera på lokala råvaror men välkomnar både lokala och långväga gäster. Krister Dahl, senior rådgivare i Svenska Kocklandslagen, är Culinary Director på Compass Group.

Du har tidigare i karriären arbetat på Råda Säteri, hur känns det att komma tillbaka?

– Spännande, jag har många minnen därifrån. Det stora nu är att vi går in i något helt nytt för oss, en annan typ av matlagning. Compass Group ser detta som ett första steg inom något som vi kan utveckla och göra mer av. Kommunen har gått in och renoverat byggnaden som blir helt fantastisk och kanske kan vi till och med använda den för att utbilda personal.

Så Lokal kan få fler användningsområden än bara som restaurang?

– Ja, och det kan bli fler Lokal-koncept, dels i svenska städer, dels utomlands. Konceptet att använda sig av det lokala kan man jobba med var man än är.

Sedan 1970-talet ägs säteriet av Härryda Kommun. Huvudbyggnaden genomgår just nu en renovering men planen är att kunna ta emot gäster redan i höst och att öppna Lokal i oktober. Köket i den nya restaurangen ska främja det lokala och vara en nordisk bistro.

– En nordisk bistro med råvarorna i centrum och nutida finess, säger Krister Dahl som ser fram emot det kommande arbetet att ta fram menyer och rekrytera personal, som också kommer utgöras av lokala förmågor.

– Hela parken och allt runtomkring är ett besöksmål, bara en kvart från Göteborgs centrum. Dessutom har Mölnlycke, där jag bor, fördubblat sitt invånarantal så jag tror Lokal är efterlängtat och kommer bli välbesökt, säger han.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...