Annons

Coronaanpassade julbord kan lyfta restaurangerna

zoom Krögare Fredrik Erikson tror att han kommer att tappa 20 procent av julborden i år. Foto: Långbro Värdshus
Krögare Fredrik Erikson tror att han kommer att tappa 20 procent av julborden i år. Foto: Långbro Värdshus
NYHETER. Restaurangernas julbord drabbas inte av 50-begränsningen, men det gäller att tänka nytt för att gästerna ska känna sig trygga. ”Julbordet kommer inte att bli som tidigare år”, säger Fredrik Eriksson.
Annons

Julborden kan för många restauranger lyfta ett i övrigt ekonomiskt svagt år. Och då julborden inte betraktas som allmän sammankomst eller offentlig tillställning, och därmed inte drabbas av ”50-gränsen”, är detta vad Långbro Värdshus Fredrik Eriksson hoppas på i år.

Samtidigt måste alla restauranger fortfarande förhålla sig till rekommendationer att minska trängsel och risk för smittspridning.

– Vi har fått acceptera att det inte kommer bli som vanligt i år, säger Fredrik Eriksson, ägare av Långbro värdshus till Dagens Nyheter.

För att undvika trängsel och skapa större ytor flyttar man ut julbordet till ett tält utomhus. Man kommer även att sprida ut sittningarna och erbjuda gästerna munskydd, skriver DN. Ambitionen är att personalen tillsammans med gästerna ska se till at det inte blir trångt i buffékön.

– Vi tror att vi kommer tappa runt 20 procent av gästerna jämfört med förra årets julbord. Vi har fått acceptera att 2020 blir inte det starkaste året ekonomiskt, men känner oss ändå lyckosamma, säger Fredrik Eriksson till DN.