Annons

Dags att utse landets bästa streetfood

zoom
NYHETER. Street Food Festivalen har växt rejält och i år är omkring 150 utställare med och tävlar om att bli svensk mästare i street- och sweetfood. Efter en lyckad helg i Malmö står Stockholm på tur innan det är dags för finalen i Göteborg. 
Annons

Festivalen startades redan 2017 av Initiativtagaren Daniel Fritzdorf, som även ansvarat för många andra av landets matevents, festivaler och SM-tävlingar inom mat och dryck. Att han ville lyfta just streetfood, som vid den här tiden var ett ganska nytt fenomen på Sveriges gator, handlade om flera saker.

Det här är den mest demokratiska matlagning som finns och ger alla möjlighet att äta riktigt bra mat, oavsett ekonomi. Det är också väldigt varierande och Sverige har verkligen otroliga kockar med en stor bredd. Det finns en salig blandning av mat, ett fantastiskt smörgåsbord av rätter. 

Meriterade världskockar i juryn

Tidigare har festligheterna enbart ägt rumt i Kungsträdgården i Stockholm, men i år erbjuds hela tre helger, fördelade på landets tre största städer. Först ut var Malmö där Green Fries, Folkets Pops och Heaven Street Food tilldelades priser och 26-27 augusti är det stockholmarnas tur. Juryn utgörs av bekanta namn som matskribenten Anna Norström och prisade kocken Anders isaksson under ledning av mästerkocken Albin Edberg som bland annat har ett guld i Bocuse d’Or Europe i bagaget.   

– Vi har en jury bestående av totalt närmare 50 personer, varav hälften är meriterade världskockar, konstaterar Daniel Fritzdorf och tillägger att matintresset i Sverige bara fortsätter växa.

– Vi har ett utbud av mat som vi aldrig haft innan i Sverige och det är inte minst tack vare food trucks. Det finns någonting för alla.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...