Annons

Danyel Couet om nya krogen: ”Vi är ett dream team”

zoom När Danyel Couet öppnar ny krog ska det vara hög kvalitet men avslappnad stämning. Foto: F12
När Danyel Couet öppnar ny krog ska det vara hög kvalitet men avslappnad stämning. Foto: F12
NYHETER. Kocken och krögaren Danyel Couet startar eget. I april öppnar han sina drömmars restaurang och bar i Vasastan i Stockholm.
Annons

Danyel Couet driver sedan flera år flera krogar i Stockholm tillsammans med Melker Andersson och deras gemensamma bolag Grupp F12. Nu öppnar Couet för första gången en egen restaurang och bar, som planeras ha premiär i april.

– Det blir väldigt personligt och ganska franskt eftersom jag har min grund i det franska köket, säger Danyel Couet.

Det kommer dock inte bli något klassiskt brasserie.

– Säger man att det ska vara franskt blir det så klyschigt, med baugette, basker och brasserieinredning, men det är inte det jag är sugen på. Jag vill göra det franskt på ett nytt och modernt vis.

– Jag är gammal finkrogskock och har alltid drivit stjärnkrog, så matmässigt vill jag hålla en hög nivå. Men stämningen och atmosfären ska vara behaglig och välkomnande.

Restaurangen och baren kommer att ligga på Kammakargatan i Stockholm och vara uppbyggd som ett litet torg.

– Jag har letat lokal i ett års tid och till slut hittade jag en plats som jag verkligen gillar. Allt stämde. Då är det bara att köra.

Vad blir det för stil på baren?

– Jag har drivit krog i 25 år och är ganska trött på allt vad trender heter, så jag vill inte göra någon cool, trendig cocktailbar. Jag vill hålla det väldigt enkelt och göra en bar som jag själv skulle vilja gå till.

Hur har det gått att rekrytera personal?

– Galet bra. Jag har haft turen att få ihop väldigt bra människor på kort tid. Det är ett dream team, vilket gör mig gladast i världen. Jag vet hur svårt det har varit att rekrytera folk till andra restauranger, tidigare har vi till och med fått söka oss till andra länder i Europa för att hitta personal.

Som Besöksliv tidigare har skrivit öppnade Melker Andersson nyligen restaurang Heart & Bones i Stadshotellet i Uppsala, vilket blir hans andra restaurang i staden. Samtidigt driver fortfarande Danyel Couet och Melker Andersson de gemensamma krogarna i Grupp F12 tillsammans.

– Vi är fortfarande kompanjoner, säger Danyel Couet. Vi har jobbat tillsammans i 25 år och nu har Melker en lite annan agenda, medan jag har varit sugen på att skapa min drömkrog.