En relativt nybakad Ă rets Kock, en som utnĂ€mt sig till âkockvĂ€rldens Zlatanâ och en rutinerad krögare som numer rattar Gröna Lunds matutbud. Och ytterligare fem namn med gedigen erfarenhet. Det kan helt klart bli tight pĂ„ mĂ„llinjen i september nĂ€r Bocuse dâOr Sverige ska avgöras.
De hĂ€r Ă€r kandidaterna i Bocuse d’Or Sverige 2017:
âą Sebastian Gibrand, Gibrands Gastronomi.
⹠Jonas Dahlbom, kulinarisk ledare, Gröna Lund.
âą Christofer Bengtsson, Grand Cafe, Oslo.
⹠Thomas Sjögren, driver SkÀrets Krog och Café pÄ Smögen under sommaren, och frilansande kock annars.
⹠Andreas Edlund, jobbar pÄ Pontus Group.
âą Pi Le, souschef, Ulriksdals WĂ€rdshus.
⹠Jonas Lagerström, Jonas Lagerström Gastronomi
âą Edin Dzemat, Brasserie by EDz.
Intresset för tÀvlingen ökar
â Det Ă€r kul att se att intresset att representera Sverige i vĂ€rldens mest prestigefyllda tĂ€vling ökar. MĂ„nga av de sökande har stor erfarenhet, kunskap och bra renommĂ© varför vi för första gĂ„ngen har valt att lĂ„ta Ă„tta tĂ€vla i den svenska uttagningen, sĂ€ger Henrik Norström, President Svenska Bocuse d’Or Akademien.
Hur dessa kockar valdes ut? Jo, det Ă€r svenska Bocuse d’Or- akademien dĂ€r bland andra kockarna Henrik Norström, Jonas Lundgren, Markus Aujalay, Fredrik Eriksson, Tommy MyllymĂ€ki och Adam Dahlberg ingĂ„r som utsett kandidaterna.