Annons

De kockarna gör upp om Bocuse d’Or Sverige

zoom Fr v: Jonas Lagerström, Andreas Edlund, Pi Le, Thomas Sjögren, Sebastian Gibrand, Jonas Dahlbom och Christofer Bengtsson. (Saknas pÄ bilden: Edin Dzemat).
Fr v: Jonas Lagerström, Andreas Edlund, Pi Le, Thomas Sjögren, Sebastian Gibrand, Jonas Dahlbom och Christofer Bengtsson. (Saknas pÄ bilden: Edin Dzemat).
NYHETER. Flera kÀnda kocknamn vill representera Sverige i vÀrldens mest prestigefyllda matlagningstÀvling. Nu stÄr det klart vilka Ätta kockar som gör upp om den svenska kandidaturen.
Annons

En relativt nybakad Årets Kock, en som utnĂ€mt sig till ”kockvĂ€rldens Zlatan” och en rutinerad krögare som numer rattar Gröna Lunds matutbud. Och ytterligare fem namn med gedigen erfarenhet. Det kan helt klart bli tight pĂ„ mĂ„llinjen i september nĂ€r Bocuse d’Or Sverige ska avgöras.

De hĂ€r Ă€r kandidaterna i Bocuse d’Or Sverige 2017:

‱    Sebastian Gibrand, Gibrands Gastronomi.

‱    Jonas Dahlbom, kulinarisk ledare, Gröna Lund.

‱    Christofer Bengtsson, Grand Cafe, Oslo.

‱    Thomas Sjögren, driver SkĂ€rets Krog och CafĂ© pĂ„ Smögen under sommaren, och frilansande kock annars.

‱    Andreas Edlund, jobbar pĂ„ Pontus Group.

‱    Pi Le, souschef, Ulriksdals WĂ€rdshus.

‱    Jonas Lagerström, Jonas Lagerström Gastronomi

‱    Edin Dzemat, Brasserie by EDz.

Intresset för tÀvlingen ökar

– Det Ă€r kul att se att intresset att representera Sverige i vĂ€rldens mest prestigefyllda tĂ€vling ökar. MĂ„nga av de sökande har stor erfarenhet, kunskap och bra renommĂ© varför vi för första gĂ„ngen har valt att lĂ„ta Ă„tta tĂ€vla i den svenska uttagningen, sĂ€ger Henrik Norström, President Svenska Bocuse d’Or Akademien.

Hur dessa kockar valdes ut? Jo, det Ă€r svenska Bocuse d’Or- akademien dĂ€r bland andra kockarna Henrik Norström, Jonas Lundgren, Markus Aujalay, Fredrik Eriksson, Tommy MyllymĂ€ki och Adam Dahlberg ingĂ„r som utsett kandidaterna.