Annons

De satsar på innovativt kärleksfirande i coronatider

zoom Daniel Pembert och Karin Chudzinska Vollmer fixar digitalt kärleksfirande. Foto: Ulrika Andersson
Daniel Pembert och Karin Chudzinska Vollmer fixar digitalt kärleksfirande. Foto: Ulrika Andersson
NYHETER: En ovanlig tid föder ovanliga idéer. Inför söndagens Alla hjärtans dag satsar Pembert & Company i Malmö på en digital matlagningskväll som inkluderar både vegansk middag och singelmingel under ledning av en OS-mästare.
Annons

Kocken Daniel Pembert har vunnit guld i både matlagnings-VM och kock-OS och sedan 2015 driver han cateringföretaget Pembert & Company i Malmö. Nu på lördag bjuder han in alla singlar i Malmö mellan 30 och 45 år till en digital matlagningskväll med Alla hjärtans dag-tema. Under kvällen får deltagarna laga en vegansk trerättersmeny under ledning av Daniel, dessutom finns möjlighet att mingla med övriga deltagare och dejta i enskilda rum via Zoom.

– Vi kände att vi var tvungna att hitta på något kul och har fått 100 procent positiv respons, säger Ulrika Andersson, marknadschef på Pembert & Company.

Företaget har sedan i december erbjudit digitala matlagningsevent för företag och har tillsammans med Minc Tourism Accelerator nu utvecklat konceptet för privatpersoner.

– Det här är mer ett sätt att umgås än en matlagningskurs, säger Ulrika. Vi har lagt matlagningen på en nivå så att alla ska kunna vara med, men vi hoppas att deltagarna ska snappa upp några nya tricks.

Dagen innan får alla deltagare en färdig matkasse med instruktioner och dryckestips, dessutom har Daniel Pembert och hans kollegor satt ihop en spellista på Spotify som ska skapa rätt stämning. Under kvällen får Daniel sällskap i köket av Karin Chudzinska Vollmer, sommelier på Vollmerska Gården, som ser till att matcha maten med goda drycker, med eller utan alkohol.

– Vi vill att det här ska vara inkluderande och därför har vi också valt en vegansk meny. Det ligger i tiden och gör att alla kan njuta av samma meny.

Vad har ni för förväntningar på kvällen?

– Vi gör det här som en rolig grej och mest för vår egen skull eftersom vi ser det här som en bra tid att utvecklas. Sedan tycker vi att branschen behöver höra om något nytt och positivt.

– Vi kommer att fortsätta att jobba med cookalong som koncept framöver. Vi tror att de här digitala plattformarna kommer att vara ett bra sätt att träffas även i framtiden, pandemi eller inte. I synnerhet för företag som sitter utspridda på olika ställen i världen.

 

Mer info:

pembertochcompany.se

 

Tre andra ställen som satsar på Alla hjärtans dag

 

Hornuddens trädgård, Enköping

Det sedvanliga Alla hjärtans dag-firandet ersätts i år med en trerätterscatering med bland annat smörstekt gös, hasselbacksbetor, cidersås och picklad zucchini. Kunderna får hämta maten på lördagen och själva lägga sista handen innan servering.

 

Görvälns slott, Solna

Här erbjuds en barnfri Alla hjärtans dag-helg för alla över 16 år. Weekendpaket med femrättersmiddag, övernattning och frukost.

 

Nääs Fabriker, Tollered

Göteborg & co satsar på en hel Alla hjärtans dag-vecka med en rad romantiska erbjudanden på stadens hotell och restauranger. Exempelvis lockar Nääs Fabriker med ett paket med övernattning, rosor på rummet, bad, trerättersmeny och frukost. Dessutom kan giftassugna knyta banden under söndagens drop in-vigsel.