Annons

Den är Årets Affärskrog

zoom Stureplansgruppens restaurang Bonnies är Årets Affärskrog. Foto: Kate Gabor, Danger Österlin
Stureplansgruppens restaurang Bonnies är Årets Affärskrog. Foto: Kate Gabor, Danger Österlin
NYHETER. Ledtråd till vinnare: Nyöppnad hotellrestaurang i centrala Stockholm. 
Annons

Stureplansgruppens senaste satsning. Ja, det är Bonnies på Bank Hotel som kammat hem priset.

Under tisdagskvällen ställde Dagens Industri till med en gala i miniformat för att presentera vinnaren av Årets Affärskrog. Platsen var i en tidigare vinnares lokal, i Bobergs matsal på NK:s plan 4. 

Prisat resmål: Talldungen

Stort hemlighetsmakeri omgav kvällen till en början, även om ögonbryn höjdes när Stureplansgruppens vd, Vimal Kovac, anlände till festligheterna. Först ut var dock ett helt annat pris. Vinnare av Årets Resmål blev hotellet Talldungen i skånska Brösarp. Ett ställe som blivit hajpat på en hel del håll, och extra populärt inom krogkretsar. 

– Det är det roligaste jag vet att sätta tänderna i folk som kommer till oss, bädda ner dem och mata dem, hälla vin på dem och skicka ut dem i naturen, säger ägare Emma Höök.

Meny från Europas kuststäder

Hennes branschkollegor på Bank Hotel öppnade så sent som i september i år. Det är Stureplansgruppen första egna hotell som de öppnar med eget koncept från grunden. Restaurangen Bonnies meny bär spår av mat inspirerad av Europas kuststäder. Desserten ”Smash the piggy bank” har blivit en snackis. Anledningen stavas sociala medier. Det instagramvänliga momentet att slå hål på en chokladformad spargris kropp med en liten hammare för att få ta del av dess fyllning har gjort den till en storsäljare. 

– Vi har jobbat extremt hårt med just restaurangen. Till exempel valde vi att färdigställa köket redan ett år innan hotellet, säger Vimal Kovac. 

Vad är en bra affärskrog, egentligen?

– Det som är så fantastiskt med att få den här utmärkelsen är att vi verkligen sökt just den. Det vi lyckats med är att skapa en miljö för den nya moderna affärsgästen. Idag är den gästen inte bara oss gubbar i kostym utan vi ser en helt ny generation kvinnliga entreprenörer, en målgrupp som vi ser att vi lyckats attrahera, säger Vimal Kovac. 

På plats fanns även förra årets Affärskrogs-vinnare, Frida Ronge från Tak, liksom en rad besöksnäringsprofiler som Visitas vd Jonas Siljhammar och Visit Stockholms vd Caroline Strand.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...