Annons

”Det är ett otroligt starkt startfält i år”

zoom ”Jag är jäkligt revanschsugen”, säger Martin Anneflod på Spiseriet. FOTO: Privat
”Jag är jäkligt revanschsugen”, säger Martin Anneflod på Spiseriet. FOTO: Privat
NYHETER. Nu är det avgjort vilka 24 kockar som har gått vidare till kvaltävlingen i Årets Kock 2021. Den 15-16 juni gör de upp om en plats i finalen. För Martin Anneflod på Spiseriet i Varberg är revanschsuget stort – det är tredje gången han tar sig till kvalet.
Annons

53 ansökningar kom in och av dem har jurygrupper i Örnsköldsvik, Malmö och Stockholm valt ut vilka 24 bidrag som går vidare till kvaltävlingen i Årets Kock 2021. Ordförande för detta SM i professionell matlagning är Tommy Myllymäki och i de tre jurygrupperna finns några av landets främsta kockar och andra gastronomi-proffs.

– Det är ett otroligt starkt startfält i år med många tidigare finalister och rutinerade tävlingskockar. Jag räknar med att det blir tufft motstånd, säger Martin Anneflod på Spiseriet som är med och tävlar om finalplatserna.

Det är tredje gången du blir uttagen till kvaltävlingen. Hur känns det?

– Jättebra! Jag är jäkligt revanschsugen. De andra två gångerna har jag åkt hem utan att ha känt mig helt nöjd med min prestation. Min ambition är att fortsätta sikta på pokalen tills den dag jag känner att jag har gjort mitt allra bästa.

Vad gör dig till en bra kandidat?

– Att jag är smaksäker och stresstålig. Den avgörande skillnaden nu jämfört med de andra gångerna är erfarenheten av att vistas i själva tävlingsmiljön.

Hur förbereder du dig inför kvaltävlingen?

– Jag bollar idéer med mina kollegor istället för att köra mitt eget race. Mycket handlar om att visualisera den varukorg vi utgår från vid tävlingen och hur jag kan jobba med den. Det enda vi vet nu är att den kommer att innehålla hållbara råvaror i säsong. Jag skulle säga att chansen att knipa en finalplats till 70 procent handlar om att vara väl förberedd.