Annons

”Det är små steg i rätt riktning”

zoom
"Det är som att få sommelieren direkt med matleveransen", säger Linda Pieplow, vd för Pieplows Restauranger. Foto: Jacob Jexmark
NYHETER. Sedan en vecka tillbaka är det tillåtet för restauranger i Malmö att när de levererar mat hem till sina kunder – även servera alkohol. "Beslutet kändes som en liten upprättelse", säger Linda Pieplow, vd för Pieplows Restauranger, som var först ut.
Annons

Det har gått en vecka sedan kommunfullmäktige i Malmö, efter många turer, beslutade att det nu är tillåtet för restauranger att även servera alkohol när de levererar mat hem till sina kunder. Först ut med att ta emot en beställning var Linda Pieplow, vd för Pieplows Restauranger, som serverade alkohol till Torbjörn Tegnhammar, moderat oppositionsledare i Malmö som har drivit frågan under lång tid.

Hur känns det så här en vecka senare, har det varit någon efterfrågan?

– Än så länge har det inte varit någon rusning. Det är så pass nytt så folk måste få reda på att den här möjligheten finns först. Men jag märker att det har börjat surra och bubbla lite om det, säger Linda Pieplow.

I Pieplows Restauranger ingår bland annat Årstiderna i Kockska huset, Dockans hamnkrog och Quattro Stagioni. Efter ett tufft år där Linda har tvingats försätta två restauranger i konkurs och minska personalen från runt 120 anställda till ett 30-tal uppskattar hon alla ansträngningar som görs för att stötta branschen.

– Det här beslutet kändes som en liten upprättelse, att någon faktiskt ser hur desperata vi är när regeringen uppenbarligen inte gör det. Det är små steg i rätt riktning.

Vad betyder det här för era restauranger?  

– Jag vet inte hur stort och bra det här kommer att bli. Men om jag ser det på längre sikt och utgår från att konceptet kommer igång så är det en fantastisk möjlighet. Då kan kunder som beställer varmrätter också lägga till en flaska vin och få den serverad av mig eller annan ansvarig personal – som att få sommelieren direkt i påsen med matleveransen.