Annons

E-Type öppnar rockbar: ”A dream come true”

zoom Marcus
Marcus "E-type" Erikson
NYHETER. Krögaren och artisten Martin ”E-Type” Erikson öppnar hårdrocksbar i Gamla Stan i Stockholm. Mammut Bar utlovar kall öl, enklare mat och musik för den nördige hårdrockaren.
Annons

– Enligt min revisor har jag babblat om en rockbar så länge vi jobbat ihop, vilket är 17 år. Så det var på tiden. Det blev av nu för att den otroligt fina lokalen förtjänar ett nytt liv som vardagsrum för öl och musikälskare, säger krögaren och artisten Martin Erikson.

Hur skulle du beskriva Mammut Bars koncept?

– Det är enkel mat med de bästa råvaror vi kan hitta och bra, men lite nördig hårdrock. Gästerna ska kunna prata med dj:s, dricka en kall Mammut Ale, i en trevlig miljö som är välkomnande för alla gäster i åldrar.

Musiken som spelas skiljer sig från andra rockbarer, förklarar Martin Erikson.

– Många spelar samma rockklassiker från morgon till kväll, det gör inte vi. Sen är ju atmosfären unik där nere i de gamla valven.

Vad kan gästerna förvänta sig för musik på Mammut?

– Vi har alltid gäst-dj:s på helgerna. Harry, trummis i Hoffmaestro visade sig vara stor metallälskare, Skinny från Deathstars, Björne från Dampf till exempel. Och mer är på ingång. Vi letar nya spännande Rock-Dj´s hela tiden. Lokalen är för liten för stora liveband, men vi håller på att bygga en liten portabel scen för mindre band.

Är Mammut Bar enbart för inbitna hårdrockare eller kan även andra uppskatta att komma dit?

– Vi har redan gäster i alla åldrar från hela världen. Är det mysigt, ombonat och gott så hackar även de äldre i sig lite dödsmetall. Men det är kul att se hur de som verkligen kan hårdrock kan sitta i en lokal och höra musik de aldrig hört på lokal förut. Typ Kreator eller Bombus. Eller Kataklysm.

Du har vikingarestaurangen Aifur på samma gata sedan tidigare, varför Gamla Stan?

– Jag har ju älskat Gamla Stan sedan barnsben. Gränderna och de gamla husen är ju som hämtade från någon spännande film, det är väldigt inspirerande att få husera där. Dessutom är det, i mitt tycke, hjärtat av vår fina huvudstad, som lockar till sig människor från världens alla hörn.

Hur mycket tid kommer du själv att lägga på Mammut Bar?

– Jag är på båda mina restauranger så ofta jag är i Stockholm, vilket är minst en gång i veckan. Att kunna gå ner till Mammuten när jag vill och spela några gamla obskyra hårdrockslåtar från min ungdom och få en kall bira är verkligt lyxigt. A dream come true.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...