Annons

Eriksberg Hotell och Safaripark blir en del av Countryside Hotels

zoom Eriksberg Hotell och Safaripark ligger i Blekinge. Foto: Pressbild
Eriksberg Hotell och Safaripark ligger i Blekinge. Foto: Pressbild
NYHETER. Nordens största safaripark med restauranger och gårdsbutiker ska bredda hotellkedjans erbjudande och nå nya målgrupper.
Annons

Nu blir Eriksberg Hotell & Safaripark i Blekinge, som utsågs till Norra Europas lyxigaste naturreservat av World Luxury Hotel Awards för några år sedan, en del av Countryside Hotels som samlar över 35 hotell runt om i Sverige.

Viltkött från den egna gården

Med 925 hektar har Eriksberg ett av norra Europas största vilthägn och safaripark, med boende i afrikanska lodger som blickar ut över naturlivet.

Restaurangerna Visenten och Havsörnen bjuder viltkött från den egna gården och besökare kan även handla småskaligt tillverkade produkter från gårdsbutiker på plats.

Viktigt tillskott för organisationen

Anna Övergaard, marknadschef på Countryside Hotels, ser Eriksberg som ett viktigt tillskott för organisationen.

– Eriksberg är ett väldigt attraktivt varumärke och vi ser det som ett fint kvitto på det värde som Countryside Hotels skapar för våra medlemmar. Vi har fått ett mycket positivt gensvar från de andra medlemsanläggningarna på nyheten och alla är förväntansfulla inför resten av året.

Vilka nya målgrupper hoppas ni kunna locka? 

– Vi märker att människor är ute efter allt mer unika upplevelser och det som Eriksberg skapat är på många sätt unikt. Det tror vi kommer kunna locka fler weekendresenärer både i Sverige och i andra länder.

När och hur kommer gästerna märka att Eriksberg blivit en del av Countryside Hotels?

– Medlemshotellen i Countryside Hotels jobbar väldigt tätt tillsammans och utbyter erfarenheter och jag tror det finns nyfikenhet åt alla håll att dela det som fungerar bra. Redan nu i april blir Eriksberg bokningsbart via Countryside Hotels, säger Anna Övergaard.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...