Annons

Familjeföretag fick kunglig medalj

zoom Caroline Cederblad och Madeleine Brehmer tilldelades Näringslivsmedaljen 2023
Caroline Cederblad och Madeleine Brehmer tilldelades Näringslivsmedaljen 2023
NYHETER. Sabis ägare, systrarna Madeleine Brehmer och Caroline Cederblad, har mottagit Kungl. Patriotiska Sällskapets Näringslivsmedalj 2023. Medaljen delades ut i Riddarhuset i Stockholm.
Annons

– Vi blev väldigt glada när vi fick beskedet i vintras. Mest betyder det mycket för vårt företag och för oss som jobbar här. Att vi har blivit uppmärksammade kring vårt arbete, säger Caroline Cederblad styrelseordförande Sabis.

Sabis – Slagteriaktiebolaget i Stockholm – bildades redan 1874 av tio familjer för att erbjuda bättre kött till stockholmarna. 1946 tog familjen Andersson över ägandet och systrarna Caroline Cederblad (styrelseordförande) och Madeleine Brehmer (vd) är nu den tredje generationen Andersson som driver företaget. Sabis har idag 22 enheter inom restaurang och servicetjänster, tre destinationshotell och sex dagligvarubutiker.

Ni får priset bland annat för att ni lyckades vidareutveckla företaget under coronakrisen. Vad var det ni gjorde?

– Vi gjorde nog som många av våra branschkollegor. Det vill säga man fick ställa om och hantera flöden på ett annat sätt och justera grunden i hela affärsmodellen, med tanke på restriktionerna, säger hon och fortsätter:

– Det är roligt att någon i vår bransch får den här uppmärksamheten, för vad vi alla kämpade de åren. Det var tufft för alla aktörer.

Kunden kommer alltid först

Sabis är verksamma i tre branscher; dagligvaruhandel, restaurang och servicetjänster, och hotell. Och Caroline påpekar att det inte bara var arbetet under pandemin som gjorde att de fick medaljen.

– Vi har byggt upp ett kundorienterat företag, där kunden är först i allt vi gör; från våra värderingar till vår affärsutveckling. Vi har många erbjudanden som vi hela tiden måste förbättra och utveckla för kunden.

Vilken är den stora utmaningen för Sabis nu?

– I det korta perspektivet är det som vanligt att se till att alla håller sig på banan så att vi får en bra sommar. I det längre perspektivet är det lågkonjunkturen, som är svårbedömd och oroar såklart.

Prins Carl Philip själv delade ut medaljen. Fick ni varsin?

– Ja, vi fick varsin. Det är en personlig medalj. Just nu ligger den inlåst i ett säkert skåp. Det är inget man går runt och bär på varje dag, säger Caroline Cederblad.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...