Annons

Förnyelse hos Skara Stadshotell

zoom Skara Stadshotell – en mix av chict boutiquehotell och klassiskt stadshotell – bjuder på ett nytt sommarkoncept och konst av Lars Lerin. Foto: Pressbild
Skara Stadshotell – en mix av chict boutiquehotell och klassiskt stadshotell – bjuder på ett nytt sommarkoncept och konst av Lars Lerin. Foto: Pressbild
NYHETER. Skara Stadshotell återinvigdes i februari förra året med en helt ny look. Nu firar man ettårsjubileum och ser tillbaka på ett utmanade år, som gett mycket insikter.
Annons

När Jula Hotell tog över Skara Stadshotell för ett par år sedan inleddes en omfattande renovering av den anrika byggnaden. Stadshotellet var stängt i 18 månader för renovering både av insidan och utsidan av hotellet. I entrén finns nu en Barception – en kombinerad bar, reception och kafé. Den pampiga festsalen har fått ett nytt golv i ekparkett, alla hotellrum har fått nya tapeter och slipade golv, och de så kallade lyxrummen har totalrenoverats.

– Nu har vi en superfräsch och toppmodern anläggning i en fastighet som inte varit underhållen på flera år, säger Micael Worbin, hotelldirektör på Skara Stadshotell.

Konst ger extra karaktär

Skara Stadshotell kan i dag också stoltsera med en stor samling av nutida svensk konst, i form av 31 akvarellmålningar signerade Lars Lerin, som hänger på olika ställen på hotellets väggar. Konst är något av ett signum för Jula Hotellen. Julas grundare Lars-Göran Blank var mycket konstintresserad och på Skaras Konsthotell hänger en stor del av hans privata samling, bland annat konstverk av Anders Zorn, Jenny Nyström, Bruno Liljefors och Carl Larsson.

Oro efter pandemistängt

När hotellet återinvigdes i ny skepnad för ett år sedan var glädjen stor hos den nya ledningen. Men öppningen innebar också en del oro, då pandemirestriktionerna precis var på väg att släppas och en utmaning var att få tag på kompetent personal efter att hotellet hade varit stängt så pass länge, berättar Micael Worbin.

– Vår fördel var att vi hade haft vårt konsthotell öppet under pandemin, och där hade vi tillgång till kompetenta medarbetare som kunde dela sin kunskap med den nya personalen på stadshotellet och även hoppa in och jobba ibland.

Musik och bubbliga torsdagar

Ytterligare en satsning på förnyelse är olika event med musik och loungestämning. Bubblig torsdag, Melloförfest med DJ och ett nytt sommarkoncept för både hotellgäster och lokalbefolkning är några exempel. På lördag, den 25 februari, firas årsdagen av nyöppningen med en fest där sångaren Uno Svenningson står för musiken.

– Stadshotellet ska precis som i gamla tider blir en mittpunkt för möten i Skara, men nu med en ny modern inramning, säger Micael Worbin.

Läs även om Gysinge Herrgård och Hotell Gyllene Uttern som också ingår i Jula Holdingkoncernen.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...