Annons

Antalet gästnätter fortsätter dala

zoom Hotellen var värst drabbade under augusti 2020, med ett tapp på 51 procent.
Hotellen var värst drabbade under augusti 2020, med ett tapp på 51 procent.
NYHETER. Antalet gästnätter på hotell, camping, stugbyar och vandrarhem minskade i augusti 2020 med 34 procent jämfört med samma månad 2019. Hotellen var värst drabbade med ett tapp på 51 procent.
Annons

De totala logiintäkterna för hotell, stugbyar, vandrarhem och camping under augusti uppgick till drygt 1,9 miljarder, en minskning med 46 procent jämfört med augusti 2019. Detta visar preliminär statistik från Tillväxtverket för augusti 2020.

– Inte heller i augusti blev det någon ordentlig återhämtning för turismen i Sverige. Det inhemska resandet har förvisso kommit tillbaka till relativt höga nivåer men det är fortfarande väldigt få utländska turister jämfört med normalt. Stockholm är särskilt hårt drabbat, säger Kristian Seth, analyschef på Tillväxtverket i en kommentar.

Värst drabbat var hotellen med ett tapp på 51 procent jämfört med augusti 2019. Campingarna var de som klarade sig bäst med en minskning på 20 procent jämfört med motsvarande månad förra året.

Störst minskning av det totala antalet gästnätter stod Norrbottens och Stockholms län för. Antal gästnätter i Stockholm under augusti minskade med 62 procent jämfört med föregående år medan Värmland minskade med 41 procent. Bäst klarade sig Västmanlands län som endast minskade med 7 procent.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...