Annons

Från kursgård till oas för semesterfirare på bara ett år

zoom  Kadi Upmark, vd för Vår Gård som till hösten lanserar ytterligare nyheter på förändringsresan.  Foto: Vår Gård
Kadi Upmark, vd för Vår Gård som till hösten lanserar ytterligare nyheter på förändringsresan. Foto: Vår Gård
NYHETER. På hotell- och konferensanläggningen Vår Gård i Saltsjöbaden strax utanför Stockholm ligger fokus på möten mellan människor. Men i en tid när det fysiska mötet har begränsats kraftigt krävdes det att de ställde om och hittade nya lösningar för att överleva.
Annons

Från att ha varit en väletablerad aktör i branschen som arrangerar konferenser och event i skärgårdsmiljö på löpande band stannade allt av för Vår Gård när coronapandemin kom. Sedan följde ett år av nya insikter och handlingskraftighet för att landa där de är i dag.

– Det har självklart varit tufft – det var vinna eller försvinna som gällde. Att fortsätta framåt som enbart ett konferenshotell hade inte fungerat. Genom att bredda oss mot den privata marknaden skapar vi förutsättningar för att överleva på lång sikt, säger Kadi Upmark, vd för Vår Gård.

”Pandemin skapade ett kaos”

Redan när Kadi Upmark tog över som vd 2016 drev hon linjen att verksamheten behövde breddas för att inte vara lika sårbar. Hon ville lyfta den vackra miljön och husens historiska arv, i form av konst och arkitektur, som tilltalar många nyfikna privatpersoner.

– Att kunna balansera konferensverksamheten och inriktningen mot privata gäster kommer att bli avgörande för anläggningar som oss. Vi kommer ha öppet dygnet runt och erbjuda en levande mötesplats både ute och inne.

Den nya inriktningen var klar att börja drivas igenom hösten 2019 och när pandemin kom fortsatte de målmedvetet att fullfölja planen.

– Pandemin skapade ett kaos, men vi bestämde oss för att inte agera i panik. Vi var tvungna att avsluta timanställningar, men behöll grundbemanningen och jobbade hårt med att implementera förändringsplanen. Arbetet som var tänkt att ta tre år påskyndades och tog nu bara ett år, säger Kadi Upmark.

Öppet hela sommaren

Från att tidigare ha haft öppet måndag till fredag, med några undantag för helgkonferenser och bröllop, är det nu öppet alla dagar i veckan. Gästerna kan glädjas åt det nya bageriet, vincaféet, en ny möteslokal och områden för coworking i loungeavdelningarna.

– Det har mottagits jättefint, inte minst av våra grannar på orten som fått ett nytt stammisställe att gå till. Vi har självklart följt alla restriktioner så folk har känt sig trygga med att komma hit för en känsla av normalitet under den här tuffa tiden.

I år har Vår Gård öppet för gäster hela sommarsäsongen för första gången och ser fram emot att välkomna hemesterfirare. Under våren pågår flera anpassningar, bland annat gör man om enkelrum till små dubbelrum med havsutsikt och även till större familjerum.

– Här finns det möjlighet att ta ett dopp i havet och vi förbereder också vilolounge, bastu och brygga. För dem som vill ha en mer aktiv semester kommer det att finnas ett nybyggt utegym vid stranden och möjlighet att hyra cyklar, kajaker och SUP-brädor, säger Kadi Upmark.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...