Annons

Frida Ronge förenar yoga och cocktails på nya Tak

zoom I maj, lagom till att takterrassen öppnar, lanserar Frida Ronge och Tak<br />
 ett nytt street food-koncept. Foto: Tak
I maj, lagom till att takterrassen öppnar, lanserar Frida Ronge och Tak
ett nytt street food-koncept.
Foto: Tak
NYHETER. Petter Stordalens restaurang Tak bjuder på flera nyheter inför vår- och sommar. Bland dem finns ett nytt streetfood-kök och ett yogakoncept som ska rullas ut på terrassen terrassen med panoramautsikt över stan.
Annons

Taks kreative chef Frida Ronge beskriver den ettåriga krogen på 13 våningen på Brunkebergstorg som ett ständigt pågående projekt.

De senaste tillskotten i den bukett av krogens mat- och dryckeskoncept är ett exklusivt chambre separée, med 20 platser för de gäster som vill äta ostört, samt en ny bar- och eventavdelning, Bur, för upp till 40 personer.

Men för den som väljer att inte komma i slutet sällskap är kanske den roligaste nyheten att Tak lagom till att terrassen öppnar i maj, rullar ut ett fjärde matkoncept, -avslappnat och utan bordsservering.

– Vi har byggt ett nytt kök och ska servera lite mer ”comfort food” som grillspett och smoothie bowls. Tanken här är att råvaror och meny kan få vara lite mer levande än i de andra serveringarna, så allt behöver inte vara så superstyrt. Detta är vad jag tror kommer att fungera på det lilla utrymme vi har på terrassen, säger Frida Ronge.

Yakitorispett, vegetariska spett, fisk- eller skaldjurspett och räksallad är mer specifika exempel på den mat som ska serveras i Taks nya kök.

Lite närmare sommaren ska Tak också skapa en mötesplats för yoga, med inspiration från yoga- och surfkulturen. Yogaklasser två dagar i veckan, där det i priset ingår en japansk-inspirerad frukostpåse. På helgerna serveras en japansk-svensk brunch. Terrassen ska ta upp till 30 yogisar per lektion.