Annons

Fyra svenska stjärnkockar klara för Stars du Nord

zoom Caroline Thörnholm, grundare och VD för Swede Concept, Foto: Fredrik Hessman
Caroline Thörnholm, grundare och VD för Swede Concept, Foto: Fredrik Hessman
NYHETER. Den 25-27 oktober arrangeras Stars du Nord för första gången. Den nya gastronomiska festivalen som tar plats i Stockholm samlar stjärnkockar, vinmakare och foodtech-bolag från hela Norden.
Annons

Målsättningen med festivalen som kommer att arrangeras årligen är att marknadsföra den nordiska matmodellen som världsledande inom hållbarhet. Första Stars du Nord invigs den 25 oktober på Östermalms Saluhall i Stockholm där de nordiska stjärnkockarna kommer att laga rätter på nordiska råvaror.

Kommande dagar arrangeras två 10-stjärniga banketter – Stars du Nord Nordic Dinner och Stars du Nord Zero Waste Dinner. Under den första gör kockarna varsin signaturrätt som hyllar Norden i en unik avsmakningsmeny.

I Stars du Nord Zero Waste Dinner tar de vara på allt svinn från den första stjärnbanketten i en ny avsmakningsmeny. Under festivalen arrangeras dessutom ett digitalt program med några av Nordens mest progressiva food tech-entrepenörer, stjärnkockar, vinmakare och experter.

– Pandemin har haft förödande konsekvenser för branschen, så vi är glada och stolta över att nu äntligen kunna genomföra en både fysisk och digital nordisk matfestival på plats i Stockholm där stjärnkockar, vinmakare och foodtech går samman”, säger Caroline Thörnholm, grundare och VD för Swede Concept, i en kommentar.

Svenska kockar som deltar i Stars du Nord 2021: Anton Bjuhr, Gastrologik, Jacob Holmström, Gastrologik, Johan Björkman, Koka, samt Jonas Larsson, Koka.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...