Annons

Göteborg firar 400 år med digitalt jubileumspaket

zoom I morgon firas Göteborgs 400-årsdag – via länk.  Foto: Colourbox
I morgon firas Göteborgs 400-årsdag – via länk. Foto: Colourbox
NYHETER. I morgon fyller Göteborg 400 år. Med anledning av pandemin är det stora kalaset framflyttat till 2023 – men ett formellt firande blir ändå av under morgondagen – via länk.
Annons

Kommunfullmäktige i Göteborg fattade beslut om att skjuta på festligheterna redan i september förra året. Men det betyder inte att födelsedagsstadens viktiga dag går obemärkt förbi. I stället firas den i direktsändning. I centrum för den officiella ceremonin står Tomas von Brömssen, och kronprinsessan håller tal. I dagarna har även Göteborgs Jubileumskarta delats ut till alla hushåll i Göteborg. Kartan visar nästan 100 platser från alla stadsdelar, som göteborgarna själva har varit med att välja och tycka till om.

  Jubileumskartan är ett av många sätt att fira Göteborgs 400-årsdag! Det fina med denna är att göteborgare själva varit med och valt ut favoritplatser i sin stad. Det här är mycket av vad jubileet handlar om, engagemang och delaktighet, säger Mia Samuelsson, konstnärlig ledare på Göteborg & Co för Jubileet.

Den två timmar långa direktsändningen börjar klockan 15 och du kan följa den här: youtube.com/goteborgs400arsjubileum

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...