Annons

Göteborg firar 400 år med digitalt jubileumspaket

zoom I morgon firas Göteborgs 400-årsdag – via länk.  Foto: Colourbox
I morgon firas Göteborgs 400-årsdag – via länk. Foto: Colourbox
NYHETER. I morgon fyller Göteborg 400 år. Med anledning av pandemin är det stora kalaset framflyttat till 2023 – men ett formellt firande blir ändå av under morgondagen – via länk.
Annons

Kommunfullmäktige i Göteborg fattade beslut om att skjuta på festligheterna redan i september förra året. Men det betyder inte att födelsedagsstadens viktiga dag går obemärkt förbi. I stället firas den i direktsändning. I centrum för den officiella ceremonin står Tomas von Brömssen, och kronprinsessan håller tal. I dagarna har även Göteborgs Jubileumskarta delats ut till alla hushåll i Göteborg. Kartan visar nästan 100 platser från alla stadsdelar, som göteborgarna själva har varit med att välja och tycka till om.

  Jubileumskartan är ett av många sätt att fira Göteborgs 400-årsdag! Det fina med denna är att göteborgare själva varit med och valt ut favoritplatser i sin stad. Det här är mycket av vad jubileet handlar om, engagemang och delaktighet, säger Mia Samuelsson, konstnärlig ledare på Göteborg & Co för Jubileet.

Den två timmar långa direktsändningen börjar klockan 15 och du kan följa den här: youtube.com/goteborgs400arsjubileum