Annons

Göteborgsfamiljen sänker ölpriset och satsar på quiz

zoom Tobias Hamberg
Tobias Hamberg
NYHETER. Göteborgsfamiljen upprepar ölprisstödet från förra året och växlar upp populära Moreno Megaquiz. ”Vi kommer ta prisbordet till nya höjder”, säger Tobias Hamberg, styrelseledamot Göteborgsfamiljen.
Annons

Göteborgsfamiljen sänker återigen ölpriserna med 10 procent på samtliga 20 restauranger under mars och april.

Varför tar ni det här greppet igen?

– Inflationen har inte sjunkit som förväntat i december och januari vilket gör att vi vill dra vårt lilla strå till stacken och förhoppningsvis uppmuntra andra i branschen att följa efter, säger Tobias Hamberg.

Hur togs det emot förra gången?

– Det blev otroligt viralt och vi fick höra att flera andra restauranger som inte drivs av oss fick frågan om Ölprisstödet.

När vi talades vid sist så sa du att ni inte behövt göra några större prishöjningar på mat, hur ser det ut nu?

– Vi har lyckats stå emot väldigt bra. Vi har bara genomfört några små justeringar det senaste året vilket tydligt märks på beläggningen.

Har ni fortfarande investeringsstopp?

– Ja, vi vill känna att konjunkturen tydligt har vänt innan vi tar oss an nya utmaningar.

Ser ni några förändringar i antal gäster kopplat till lågkonjunkturen?

– Vi ser ett ökat gästflöde men det tror vi är kopplat till att vi öppnade så många nya restauranger under pandemin och som nu börjar få upp farten. Sedan har snittköpen och dricksen krympt något.

Har ni känt av utmaningarna gällande kompetensförsörjningen i branschen?

– Nej, vi står väl bemannade. Vi upplevde den tuffaste perioden rekryteringsmässigt för två år sedan.

Har ni några andra kampanjer på gång?

– Vi lägger i en växel till på Moreno Megaquiz på Moreno Pizza från och med april. Med ny teknik, vässade quizmasters och nya vinster startar vi en ny era.

Berätta mer om Moreno Megaquiz!

– Över 25 000 gäster har quizzat hos oss och vunnit allt från freerideskidor till luftballongsturer. Från mitten på april och två år framåt kommer förstapriset att vara en Moreno Bike som vinnaren cyklar hem på. Vi har 100 riktigt snygga och coola cyklar som har brandats med Moreno Pizza som kommer att delas ut som priser. Moreno Mega Quiz spelas även fortsättningsvis på Kahoot. Vi är på väg att bli världens största quiz tror jag, säger Tobias Hamberg

LÄS ÄVEN om när Göteborgsfamiljen införde Ölprisstödet 2023 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...