Annons

Grå Gåsen laddar för sommaren

zoom Björn och Cecillia FOTO: Josef Eliasson
Björn och Cecillia FOTO: Josef Eliasson
NYHETER. Nytt barkoncept, ännu mer gotländska smaker i restaurangen och massor av musik. Cecilia Westerholm Beer ser med tillförsikt fram mot sommaren på Grå Gåsen.
Annons

Ägarna till boutiquehotellet Grå Gåsen på Storsudret på Gotland, Björn Westerholm och Cecilia Westerholm Beer, har sedan de tog över 2020 gjort sig kända för samarbeten med välkända restauranger. I år är det i stället baren som bjuder på gästspel och en comeback för Leo Bjurenstedt och Aron Larsson, som senast drivit cocktailbaren på Rumble/Sway vid Stureplan i Stockholm.

– Leo och Aron har drivit baren hos oss tidigare och vi vet att de gör det jättebra. De gillar det lokala och är mästare på att hitta oväntade kombinationer. Största överraskningen förra gången var en Negroni med getvassle.

Lokala smaker

Restaurangen drivs vidare i egen regi under ledning av Martina Jakobsson, en känd profil på Gotland med passion för hållbar matlagning.

– Martina har varit en mycket viktig del av Grå Gåsen i flera år och ska nu införliva den äkta Sudret-känslan på tallrikarna. Martinas tydliga lokala förankring och kännedom om de lokala producenterna är en stark fördel, fortsätter Cecilia.

Menyn kommer att innehålla mycket grillat med tonvikt på gotländska råvaror som lamm, gris och kulturgrödan gotlandslinsen. Tanken är att det ska finnas något för alla, oavsett om gästerna är en familj med barn, ett ungdomsgäng eller ett pensionärspar.

Vinlistan har en tydlig inriktning på Europa men med inslag från andra delar av världen. För att förstärka den lokala förankringen har Grå Gåsen tagit fram en ljus sommarlager på fat tillsammans med Burgsviks Bryggeri.

Miss Li på besök i sommar

Sommaren på Grå Gåsen kommer som vanligt att innehålla mycket musik, både i det stora och det mindre formatet.

– Lars Winnerbäck och Miss Li är bara några av artisterna som ger konsert i vår trädgård. På tisdagar blir det som tidigare jazzkvällar med Andreas Pettersson med gäster, och torsdagskvällar står en DJ för musiken.

För tv-tittarna är Grå Gåsen kanske mest känd som inspelningsplats för Så mycket bättre.

– Det är roligt att dem här, och det ger naturligtvis en extra skjuts till vårt varumärke. Men Grå Gåsen ska självklart stå på egna ben.

Cecilia Westerholm ser med tillförsikt på sommaren.

– Bokningsläget ser bra ut och vi vet att många gäster gillar satsningen på mat och musik, säger hon.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...