Annons

Grand Hotel hyllar grundare med historisk coctailmeny

zoom Emil Åreng och Christian Grevius utmanar gästerna med<br />
 nya drinksmaker som Västerbotten och tryffel. Foto: Grand Hotel
Emil Åreng och Christian Grevius utmanar gästerna med
nya drinksmaker som Västerbotten och tryffel.
Foto: Grand Hotel
NYHETER. Bartenderduon Emil Åreng och Christian Grevius, som i våras intog anrika Cadierbaren i Grand Hotel Stockholm, har tagit fram en meny bestående av 48 drinkar som hyllar hotellets grundare Régis Cadier.
Annons

Den nya drinkmenyn, som ska utvecklas över tid med fyra nya drinkar varje månad, är uppbyggd utifrån idén om ett Mixmax-spel, (där man sätter ihop huvudbonad, huvud, kropp och ben, reds anm.) där varje bricka i spelet representerar en drink.

– De olika karaktärerna är inspirerade av Régis Cadiers resa från Frankrike, via Ryssland, till Sverige och hans upplevelser av våra svenska traditioner. Fyra drinkar presenteras för varje karaktär, säger Christian Grevius.

Kan du beskriva Mixmax-tänket?

– Drinkarna som representerar fötterna är lågalkoholhaltiga eller alkoholfria, kroppen har mer utmanade smaker som man, inte använder så ofta i drinksammanhang, som ett sockerlag på Västerbottenost, och huvudet representerar mer spritiga drinkar. Huvudbonaden går åt det mer fräschare hållet, som drinken Fjällvinden, som är hjortron och Brännlands iscider, förklarar Christian Grevius.

Du pratar Brännlands Iscider, hjortron och Västerbottenost – har ni utgått från några särskilda smaker när ni har satt ihop menyn?

–Vi har försökt hålla det så nordiskt som möjligt, men det blir ju även drinkar från Cadiers tid i Paris och då kommer lite av de smakerna in, som tryffel, kakao och Champagne.

Utöver att genom drinkarna illustrera olika skeden i Cadiers liv, är drinkkonceptet även byggs på hans liv i olika situationer, som ”Cadier firar nyår”. Totalt består menyn av 48 drinkar och tolv karaktärer.

– Vi har jobbat med klassisk storytelling, då vi använder drinkarna för att stärka och lyfta Régis Cadiers varumärke.

 Vågar gästerna testa så här exotiska drinkar, blir det inte mest GT och Champagne ändå?

– Gästerna vågar verkligen testa nytt, vi körde en provlista i somras med flera utmanande smaker och de togs emot jättebra.

Du och Emil Åreng tog över som bartendrar i Cadierbaren i våras, vad har hänt sedan dess?

– Mycket tycker jag, vi har våra egna kontaktnät som har börjat vara gäster os oss, så det har blandats upp lite i publiken och det är en härlig stämning. Det är jätteviktigt att behålla stammisarna, men också viktigt att göra det tillgängligt och få bort uppfattningen om att det är för dyrt och för fint. Det ska vara kul att dricka coctails!

Är vi bra på att dricka drinkar i Sverige?

– Ja det tycker jag, de senaste åren har cocktailscenen utvecklats väldigt mycket, i alla fall i Stockholm, säger Christian Grevius.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...