Annons

Guld till juniorkockarna

zoom Svenska juniorlandslaget tog hem guldet, efter hårt arbete under de olika deltävlingarna. Foto: Per-Erik Berglund / Znapshot AB
Svenska juniorlandslaget tog hem guldet, efter hårt arbete under de olika deltävlingarna. Foto: Per-Erik Berglund / Znapshot AB
NYHETER. Efter guldplaceringar i både ”Varma Köket” samt ”Buffén” hölls den avslutande prisceremonin i Culinary Olympics i Stuttgart, där det svenska juniorkocklandslaget korades till vinnare i den prestigefyllda tävlingen. På silver och bronsplatsen hamnade Norge respektive Schweiz.
Annons

– Vi kom hit för att ta guld, och vi har levererat helt enligt vår plan. Vi har haft en enorm teamkänsla, laddat upp med bra mat, sömn och många timmars träning såväl i löpspåren som i köket, säger lagledaren Peter Jelksäter i en kommentar.

Den 15 februari inledde juniorkocklandslaget Culinary Olympics med att tävla i ”Varma Köket”, ett moment som placerade laget på guldnivå. I måndags gick laget in i köket igen och även i momentet ”Buffén” placerade sig det svenska juniorkocklandslaget på guldnivå, vilket innebär att man har fått minst 90 procent av den totala poängen i respektive bedömningspunkt.

Inför dagens prisutdelning kommenterade Peter Jelksäter:

– Vi är absolut där vi vill vara, på guldnivå i de båda momenten. Norge, Schweiz och Kanada har sett starka ut, men med våra fantastiska svenska råvaror tror jag att den goda smaken avgör till vår fördel.

Helt riktigt fick det svenska juniorkocklandslaget högst sammantagen poäng i Culinary Olympics, vilket ledde till en totalvinst. Det svenska juniorkocklandslaget vann även Culinary Olympics både 2012 och 2016.

– Domarna har varit extremt noggranna i år och bedömt allt från, team-work, handlag, teknik, smak och presentation. Vi är framtiden, vi är svensk gastronomi och är så stolta för att ha fått visa upp våra svenska råvaror på detta sätt.  Vi har kämpat hårt för detta tillsammans och nu ska vi fira.

Det Svenska Juniorkocklandslaget består av Danna Vu, Gustav Leonhardt, Oskar Persson, Pontus Dunström, Olle Broström och André Edlund.

Vårt stöd till det lokala näringslivet i Stockholm

Vårt stöd till det lokala näringslivet i Stockholm

Coronapandemin slår hårt på Stockholms näringsliv. Därför vill Stockholm Vatten och Avfall erbjuda en möjlighet till snabbare ändringar i avfallsabonnemang och lättnader i betalningsvillkor